Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
6 03.10.2022 14:52:26

Stožice zapirajo svoja vrata?! Se nogometaši Olimpije že ta mesec selijo na ta stadion?! Tu so podrobnosti!

Martin Metelko
Olimpijo v naslednjem krogu čaka gostovanje pri sosedih iz Šiške, nato pa bodo Stožice gostile drugi večni derbi sezone. Obračun z Mariborom bo za nekaj časa očitno tudi zadnji na stoženski zelenici.

Kot smo danes že poročali, je Nogometna zveza Slovenije potrdila termine tekem v naslednjih krogih in s tem določila tudi termin drugega spopada večnih rivalov. Mariborčani v Stožice prihajajo v soboto, 15. oktobra, tekma se bo začela ob 20.15. Zmaje po večnem derbiju čaka gostovanje v Novi Gorici, nato bo na vrsti domača tekma z aktualnimi pokalnimi prvaki iz Kopra. Domača tekma, ki pa je ne bodo odigrali na domačem stadionu; kot je možno razbrati iz delegiranja NZS, bo tekma odigrana na ŽAK-u.


Nogometna zveza Slovenije je včeraj potrdila termine tekem v naslednjih krogih in s tem določila tudi termin drugega spopada večnih rivalov. Mariborčani v Stožice prihajajo v soboto, 15. oktobra, tekma se bo začela ob 20.15. Zmaje po večnem derbiju čaka gostovanje v Novi Gorici, nato bo na vrsti domača tekma z aktualnimi pokalnimi prvaki iz Kopra. Domača tekma, ki pa je ne bodo odigrali na domačem stadionu; kot je možno razbrati iz delegiranja NZS, bo tekma odigrana na ŽAK-u.


O tem, da bi utegnile Stožice v oktobru zapreti svoja vrata, smo poročali že v začetku septembra. Že takrat v taboru Olimpije ni manjkalo opozoril, da je zelenica na največjem stadionu v državi v slabem stanju. Obnova je bila načrtovana za poletne mesece, a so bile Stožice tudi po junijski reprezentančni akciji večkrat zasedene s pripravljalnimi tekmami. Šport Ljubljana (upravitelj stadiona) je sanacijo zelenice želel prestaviti v zimski premor, a je iz tedna v teden postajalo bolj jasno, da bo potrebno predčasno ukrepanje. Dejstvo, da bo tekmo s Koprom gostil stadion v Šiški potrjuje, da se nogometaši Olimpije za nekaj časa poslavljajo od zmajevega gnezda, kar bi se lahko hitro izkazalo tudi za veliko preizkušnjo zeleno-belih.

Pretirano bi bilo govoriti o tem, da se v Ljubljani zaradi odličnih rezultatov zmajev prižiga nogometna evforija, tudi zadnjo tekmo s Taborom si je ogledalo le nekaj več kot tisoč navijačev, so pa najzvestejši podporniki Olimpije že nekajkrat v tej sezoni dokazali, da dihajo z ekipo in da lahko podpora s tribun v ključnih trenutkih tehtnico prevesi na stran domačih. Ta podpora bo v spodnji Šiški zagotovo videti precej drugače. Še nekoliko večjo skrb pa lahko za Alberta Riero predstavlja igrišče; zahtevnejša podlaga nikakor ne ustreza njegovi filozofiji in slogu igre, ki ga gojijo zmaji, na ŽAK-u pa imajo v jesenskih mesecih dovolj težav pogosto že brez svojih sosedov. Obnova travnate površine v Stožicah naj bi bila sicer razmeroma kratka.

Pri Bravu medtem že nekaj časa tudi sami čakajo na temeljito prenovo svojega stadiona, zato bodo pri Olimpiji uslugo najbrž kmalu tudi vrnili.

Članki iz rubrike