Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 30.09.2022 15:50:00

Ni jih pozabil! Albert Riera o očitkih v Fazaneriji: V tem ne uživam in ne bom se spremenil!

Martin Metelko
Vedel sem, da me boste to vprašali, zato sem se pripravil.

Nogometaši Olimpije pred nadaljevanjem jesenskega dela sezone še vedno prepričljivo zasedajo vrh prvenstvene lestvice. Najbližji zasledovalci iz Celja zaostajajo osem točk, a je vse kazalo, da bodo zmaji na reprezentančni premor odnesli precej manjšo točkovno zalogo.

V uvodnih minutah tekme z Muro se je Olimpija znova znašla v velikih težavah, kljub dominantni igri zmajev je vrzeli v visoko postavljeni obrambi dvakrat izkoristil Mirlind Daku, a so se varovanci Alberta Riere znova znali odzvati. Svit Sešlar je v prvem polčasu znižal zaostanek, v nadaljevanju pa »čarno-bejli« na eni strani niso zdržali ljubljanskega pritiska in na drugi strani niso izkoristili, kar se jim je ponujalo ob bolj tvegani igri gostov. V prekmurskem taboru so bili po zadnjem sodnikovem žvižgu sicer mnenja, da si Olimpija kljub preobratu ni pripravila zrelih priložnosti in da so si za prejete zadetke krivi predvsem sami. Ko je 40-letni Španec na četrtkovi tiskovni konferenci dočakal vprašanje o teh očitkih in o tem, koliko ga skrbi poroznost njegove obrambe, se je za trenutek nasmejal, nato pa pred sabo razgrnil list papirja.



»Vedel sem, da me boste to vprašali, zato sem se pripravil. S sabo sem prinesel številke. Zame je enostavno; lahko govorimo o tem, kako igramo, kako naj bi igrali, kakšen slog je pravi in kakšen ne. Na koncu številke povedo vse. V povprečju smo imeli na tekmo z Muro sedem igralcev, ki so napadali na njihovi polovici. Na drugi strani je imela Mura sedem igralcev na svoji polovici. Po tekmi poslušam, kako nismo veliko streljali, kako si nismo ustvarjali priložnosti, kako smo imeli samo posest in nič več od tega. Številke? Devetnajst strelov proti vratom, od tega 12 v okvir vrat. Mura je sprožila pet strelov, štiri v okvir vrat, in dosegla je dva zadetka,« je razlagal nekdanji španski reprezentant in nadaljeval z interpretacijo zabeleženih številk: »Izmenjali smo si 630 podaj, Mura 280. Razlika je torej 350 podaj, to res ni malo. Na koncu ne gre za to, kdo prednjači v posesti; igramo zato, da dosegamo zadetke. Ampak če imaš žogo v svoji posesti, je verjetnost, da boš prišel do zadetka, večja. Na drugi strani ima nasprotnik manj možnosti, da nas kaznuje. To je naša vizija in vidim, da je ta skupina nogometašev tega sposobna. Če bi morali igrati drugače, bi pač igrali drugače. Nič nimam proti temu, da se nekdo postavi na svojo polovico in zgosti formacijo pred svojim golom, veste pa, da v takšni igri ne uživam in da se zaradi tega ne bom spreminjal. Da tudi naši igralci v takšni igri ne uživajo. Tudi če prejemamo zadetke iz protinapadov, bomo v takšnem slogu nadaljevali.«

Olimpija bo deseto zmago lovila v soboto ob 17.30, ko v Stožice prihaja sežanski Tabor, Mura pa bo ob 15. uri gostovala v Domžalah.

Članki iz rubrike