Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
3 20.08.2022 10:04:47

Navijači osvajajo Koper! Najprej žurka na plaži, zvečer derbi in neposredni dvoboj za prvo mesto

Derbi 6. kroga prve lige bo danes zvečer na Bonifiki, kjer bo Koper gostil Olimpija, ki ima stoodstotni izkupiček.

Ljubljančani so dobili vseh pet tekem, na katerih niso prejeli niti enega zadetka. Koprčani so doslej zmagali štirikrat, izgubili pa v prestolnici z Bravom. To bo torej tudi obračun za prvo mesto, saj bi kanarčki z zmago zmaje zamenjali na vrhu lestvice.

Na zadnjih desetih tekmah, v skoraj natančno osmih letih, je Olimpija na Bonifiki zmagala šestkrat, po dve tekmi pa sta se končali z zmago domačih in remijem. A zadnji dvoboj je pripadel varovancem Zorana Zeljkovića, aprila letos so zmagali z 1:0 - zadetek iz enajstih metrov je dosegel Jamajčan Kaheem Parris, ki bo morda nocoj odigral zadnjo tekmo v koprskem dresu. Po informacijah iz Obale naj bi v koprskih pisarnah pred kratkim sicer zavrnili ponudbo zanj v višini 750 tisoč evrov z nekaj dodatnimi bonusi. A snubcev je še več in ne bo presenečenje, če bo Parris do konca prestopnega roka zapustil Bonifiko.


Gostovanje Olimpije v Kopru že po običaju mobilizira člane navijaške skupine Green Dragons, za katere je gostovanje ob morju seveda več kot privlačno. Tokrat, ko ekipa naravnost blesti na začetku prvenstva, za nameček pa je tekma v poletnem času, je med ljubljanskimi navijači zanimanja za obisk Bonifike še več. Vodstvo Olimpijinih navijačev že več dni poziva svoje privržence in vse, ki v srcu nosijo zeleno-belo barvo, poziva na odhod na Obalo. "Ob ritmu glasbe in navijaških pesmi se ob 16. uri dobimo na Mestni plaži Koper," so zapisali na družbenem omrežju in tako napovedali žurko v mestu in zvečer na tribuni.

Seveda pa ne počivajo niti domači navijači. Da bo navijaško vzdušje na tribunah še pestrejše, vodilni možje skupine Tifozi napovedujejo boj za prvezem prvega mesta. "Razlogov za prihod na tekmo ne rabimo naštevati," so med drugim zapisali Tifozi.

V vsakem primeru se danes v Kopru obeta navijaško vzdušje. Upamo, da se prešerno razpoloženje ne bo sprevrglo v nasilje in da dan minil v športnem ozračju.

Članki iz rubrike