Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
3 19.08.2022 10:23:56

Vroče pred derbijem! Bo že jutri debitirala nova okrepitev Olimpije? Odgovor trenerja razkriva vse!

alesfevzer.com
"Če želi pokazati svoje kvalitete, bo moral biti pripravljen."

Pozornost slovenske nogometne javnosti bo ta konec tedna usmerjena v slovensko Istro, kjer se bo v 6. krogu domačega prvenstva domači Koper pomeril z Olimpijo. Vodilno ekipo lige torej po petih zaporednih zmagah brez prejetega zadetka čaka obračun z najbližjimi zasledovalci.

Na tekmi s Koprom bo imel pravico do svojega debija tudi 24-letni Portugalec Rui Pedro. Najnovejša okrepitev Olimpije bo zapolnila vrzel v konici napada; po odhodu Ivana Prtajina bo 24-letnik ob Mustafi Nukiću glavni kandidat za mesto osrednjega napadalca, nazadnje je igral v dresu portugalskega drugoligaša Penafiela, v dresu Porta pa je zbral tudi nekaj minut elitne lige prvakov.

Njegovih prvih minut v zeleno-belem dresu najbrž vseeno ne bomo dočakali na koprski Bonifiki. »Rui je bil brez kluba, v tem času je treniral sam. Njegov prvi korak bo torej fizična pripravljenost, vrniti se mora v pravo formo. Če želi pokazati svoje kvalitete, bo moral biti pripravljen. Za to bo potreboval nekaj časa, ta teden bo skoraj zagotovo še prezgodaj, si pa želim, da bi bil čim prej nared. Prilagoditi se mora novemu sistemu, se vključiti v novo okolje. Zagotovo bo zraven, blizu ekipe tudi v Kopru, a najverjetneje ne bo sodeloval na tekmi. Poznam ga, dobro vem, kaj lahko prinese v to ekipo, in prepričan sem, da lahko od njega pričakujemo veliko,« je včeraj razkril Albert Riera.

Največjo nevarnost za koprsko obrambo bo tako znova predstavljala ljubljanska devetica, ki je v prejšnjem krogu znova okusila slast doseganja zadetkov. Mustafa Nukić na Bonifiki sicer še ni našel poti do nasprotnikove mreže.

Članki iz rubrike