Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

rb
rb
0 13.08.2022 12:53:35

Vse kaže, smo dobili (novega) najhitrejšega igralca 1. SNL ...

Grega Wernig
Preizkušali so ga in ga zadržali v svojih vrstah.

Koprčani so pomembno in prestižno zmago nad Mariborom nadgradili z uspehom v Novi Gorici in postali najbližji zasledovalci vodilne Olimpije, ki doslej še ni oddala točke in ni dobila gola. Na Bonifiki imajo dovolj razlogov za zadovoljstvo. Šok po slovesu od Evrope so preboleli in si povrnili samozavest, čeprav v mestu vrtnic niso ravno blesteli. Dinamika nikakor ni bila na želeni ravni, rumeno-modri so delovali zaspano in do želenega dosežka prišli na račun individualne kakovosti. Ter tudi z nekaj sreče. Domačini so namreč imeli kar nekaj obetavnih situacij, ki bi jih lahko unovčili bolje, nakar je v dodatku sodniškega dodatka vmes posegla še tehnologija. Potem ko je dosodil najstrožjo kazen za štirikratne prvake, je Slavko Vinčić dobil opozorilo iz VAR-sobe, naj si vse skupaj vendarle ogleda še enkrat, nakar je svojo odločitev spremenil.

Ampak osvojenim točkam se ne gleda v zobe. Za kanarčke je bistvenega pomena, da so ohranili mir v hiši in se lahko brez stresa pripravljali na naslednji izziv. Že drevi bodo na Bonifiki gostovali Radomljani, s katerimi imajo Zoran Zeljković in njegovi varovanci nekaj neporavnanih računov, morda se komu še vedno prikazujejo v nočnih morah ... Je mar treba posebej poudarjati, da je zasedba iz Slovenske Istre z rumeno-črnimi izgubila ključno tekmo v boju za naslov prvaka? Gostitelji bodo gotovo imeli več kot dovolj motivov, da si ne bi privoščili še enega poraza, nadvse pomembna bo tudi psihološka priprava. Če bodo prevladovali maščevalni nameni, to za podobo ekipe bržčas ne bi bilo najbolje.
Zoran Zeljković nima kadrovskih težav. Zdravstveni bilten ne bi mogel biti boljši, na voljo ima vse igralce, računal pa bo lahko tudi na novo moč. Konkurenco je zaostril 22-letni krilni napadalec Danilo Šipovac, ki bo imel status posojenega igralca Zrinjskega z možnostjo odkupa, višina odškodnine pa je v pogodbi že natančno določena. V prejšnji sezoni premijer lige BiH je zbral 22 nastopov in se trikrat vpisal med strelce, v aktualni pa Sergej Jakirović, ki se je s plemići prek kazahstanskega Tobola uvrstil v play-off konferenčne lige, nanj ni računal; bržčas tudi zaradi nekaterih zdravstvenih preglavic, ki pa so medtem postale preteklost, in z vodilnimi močmi kluba je sklenil dogovor, da bo najbolje, če se bo dokazoval kje drugje.
Koprčani ga v svoje vrste niso povabili na slepo, temveč se je mladenič nekaj časa mudil na preizkušnji. In očitno zadovoljil zahteve Zorana Zeljkovića. Največja odlika Danila Šipovca, ki se je v Mostar poleti 2021 preselil iz trebinskega Leotarja, je hitrost. Izjemna hitrost! Mediji v Bosni in Hercegovini so poročali, da so mu ob zmagi Zrinjskega nad Radnikom v enem od sprintov izmerili hitrost kar 35,98 kilometra na uro! Ima odslej Koper v svojih vrstah najhitrejšega igralca v prvoligaški druščini na sočni strani Alp? Samo za primerjavo, Usain Bolt je imel pri teku na 100 metrov povprečno hitrost 37,58 km/h ...

sipovac
hšk zrinjski

Članki iz rubrike