arsenović1 Svet24.si

Župan Arsenović ima spet težave s parkiranjem

Janez Janša Svet24.si

VIDEO: Hribarjeva tako ostro nad Janšo, da so ...

Branko Marinič Necenzurirano

Župan skriva, komu je prodal zemljo, ki jo ...

boris tomasic lasko Reporter.si

Janševe kritike bi kar »hitro pospravil«: ...

united ronaldo ten hag Ekipa24.si

Polom Uniteda pri Cityju, trener pa 'pozabil' na ...

Jožica Jurjevčič2 Njena.si

Kmetija: Jožica nam je pokazala družino

slovenija kosarka Ekipa24.si

O, ne! Poškodba enega ključnih igralcev ...

ro
ro
0 13.08.2022 08:52:56

Uspelo jim je v petem poskusu, Ljubljančani v težavah! Mladenič s Slonokoščene obale je bil razigran, potem pa … (video)

Martin Metelko
Celjanom je v petem poskusu vendarle uspelo, veselili so se prve zmage ter Šiškarjem prizadejali tretji zaporedni poraz in že četrtega v prvenstvenem uvodu. Zasluženo! Grofi so bili boljši v večjem delu dvoboja, slavili bi lahko tudi z višjo razliko.

Šiškarji so se zavestno odločili za malce več trpljenja. Takoj po uvodnem pisku Alena Borošaka so se postavili v obrambno držo ter gostiteljem omogočili, da so prevzeli pobudo. V prvi polovici prvega dela so bili grofi precej boljši tekmec, ustvarili so si nekaj obetavnih situacij, a je v zaključkih manjkalo konkretnosti, včasih so po nepotrebnem iskali tudi potezo več. Na desni strani je bil razpoložen Bi Nene Junior Gbamble in v 16. minuti tudi zatresel mrežo, vendar je bil pred tem v prepovedanem položaju, kmalu zatem je njegov poskus zaustavil Matija Orbanić.

Nato je domača prevlada malce splahnela, do izraza pa so začeli prihajati tudi nogometaši Brava. S tem, ko jim je uspelo žogo dalj časa zadrževati v svoji posesti, so vzpostavili ravnotežje, varovanci Romana Pilipčuka pa so opustili prvotno idejo in se začeli osredotočati na dolge podaje v konico napada. Zdelo se je, da bosta mreži do odhoda na odmor ostali nedotaknjeni, v 42. minuti pa so se domačini le razveselili vodstva. Po prikazanem zasluženo, toda v trenutkih, ko to ni bilo ravno pričakovano. David Zec je s svoje polovice žogo usmeril pred ljubljanski kazenski prostor, ob nezbranih branilcih pa se je Bi Nene Junior Gbamble kar naenkrat znašel iz oči v oči z vratarjem ter ostal dovolj zbran, da je zadel v polno. V tekmo je vložil ogromno truda in bil za takšen pristop primerno nagrajen ... Vmes je imel mladenič s Slonokoščene obale tudi nekaj preglavic s poškodbo, ki so se stopnjevale do te mere, da je moral že v uvodu nadaljevanja predčasno z igrišča, kakopak ob glasnem aplavzu.

gbamble mm
Martin Metelko

Celjani so bili podjetnejši tudi v drugem delu. Zapretila sta Nino Kouter in Charles Ikwuemesi, vendar spremembe izida ni bilo. Ekipa iz prestolnice je bila še naprej zadržana in kmalu bi se lahko znašla v večjem zaostanku, če Gregor Bajde v zelo ugodnem položaju nekaj metrov od vrat ne bi preveč okleval; le 120 sekund pozneje je po bliskovitem prodoru le za nekaj centimetrov mimo vrat meril Charles Ikwuemesi, kmalu zatem je Ivan Božić stresel prečnik, ob njegovem naslednjem poskusu pa se je izkazal Matija Orbanić.
Bi bili lahko Celjani za neučinkovitost kaznovani? To vprašanje je pred končnico upravičeno obviselo v zraku in dejstvo je, da je Bravo v zadnjih trenutkih poskušal ustvarjati pritisk. Povsem brez stresa v domači obrambi ni šlo, v sodniškem dodatku je bil nevaren Gašper Trdin, ampak za grofe je kakopak najpomembnejše, da so ohranili minimalno prednost za prvo zmago v sezoni. Tako zelo želeno ...

Celje – Bravo 1:0 (1:0)

Celje - Stadion Z'dežele. 500 gledalcev. Glavni sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek).

Strelec: 1:0 Gbamble (42).

Celje: Rozman, Zec, Stojinović, Brecl, Morozov, Zabukovnik, Kouter, Vrbanec, Gbamble (od 54. Bajde), Ikwuemesi, Božić. Trener: Roman Pilipčuk.

Bravo: Orbanić, Milić (od 84. Trontelj), Križan, Maružin, Trdin, Jakšić, Kavčič, Puconja (od 68. Štor), Vodeb, Kurtović (od 84. Marjanac), Šaranić (od 57. Nsana). Trener: Dejan Grabić.

Rumeni kartoni: Stojinović; Jakšič, Milić, Trdin.

Rdeč kartoni: /-

Značke: celja, bravo, prva-liga

Članki iz rubrike