Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 12.08.2022 10:22:51

Neverjetno: Karanović si še kar zatiska oči! Poglejte, kaj je povedal po novi blamaži!?

alesfevzer.com
Navijače Maribora lahko upravičeno skrbi.

Maribor si je privoščil še eno blamažo. Potem ko je bombastično napovedoval, da je v Helsinke prišel po epski preobrat, je še drugič v tednu dni položil orožje proti skromnemu finskemu prvaku, izgubil z 0:1, skupno z 0:3 in končal svoje udejstvovanje v ligi Europa. 

Da so vijoličasti v veliki krizi, je jasno že vsem, razen verjetno trenerju Radovanu Karanoviću. Slednji je po tekmi znova presenetil s svojimi izjavami, potem ko je dejal, da Štajerci znova niso imeli sreče!? Na tekmi, v kateri so lovili dva gola zaostanka, so si priigrali tri (pol)priložnosti, medtem ko so imeli Finci ob golu še razveljavljen gol, zadeto prečko in nekaj (pol)priložnosti. Navijači Maribora se upravičeno sprašujejo, kaj za vraga se dogaja s trenerjem, ki je vijoličastim prinesel šestnajsti naslov državnega prvaka. Izjave, ki jih daje, so namreč zaskrbljujoče, še posebej, če v njih misli resno ... 

"Neverjetno... Če bi izmed tistih dveh udarcev v začetnem delu tekme vsaj eden končal v mreži, bi ohranili upanje in bi to ogromno pripomoglo, vsaj s psihološkega vidika, da bi v 2. polčasu nadaljevali z večjim tempom in v boljši podobi z naše strani. Spet smo bili kaznovani iz polpriložnosti, potem poskušali priti do gola, a nam je namero dvakrat preprečil domači vratar z zelo dobrima obrambama. Tokrat smo na tem igrišču naredili preveč tehničnih napak, predvsem v organizaciji igre. Če želiš zmagati, moraš biti bolj natančen pri oddaji žoge. To nam ni uspevalo. Izkazalo se je, da je tudi drugačna podlaga na umetni travi vplivala v določeni meri na izvedbo. Fantom želje ne gre oporekati, toda te tehnične težave so pripomogle k temu, da se je nasprotnik lažje ubranil," je po tekmi dejal Karanović. 



In nadaljeval: "Moramo razumeti navijače, da so nezadovoljni, toda dejstvo je, da je to mlada, obetavna razvojna ekipa, ki ima svojo prihodnost. Trenutno smo v slabi fazi, zaradi različnih okoliščin, toda treba je pozitivno gledati na zadeve in prepričan sem, da se bodo rezultat obrnili v našo prid. Naš problem izhaja tudi iz spoznanja, da časa za trening ob tem zgoščenem koledarju ni, tako da moramo določene zadeve popravljati tudi med posameznimi tekmami." 

Kako najti pot iz krize? "Znova nismo bili na igrišču v podrejenem položaju, a so fantje zaradi negativne serije zdaj že pod velikim pritiskom. S potezami med tekmo smo želeli dobiti več igrivosti, tudi novi igralci so storili vse, da bi prispevali svoj delež. Manjkajo pa nam konkretnejši zaključki, nikakor ne dočakamo te pike na i, da bi obrnili psihološko stanje. Ukvarjamo se s tem, da bi razbremenili igralce, a je opazno pri oddaji žoge in pri zaključkih pomanjkanje sproščenosti, saj smo v kratkem času prišli iz stanja, ko smo kot ekipa delovali zelo dobro, do neprijetne situacije, ko imamo opazne težave. Toda ohraniti moramo mirnost, trudimo se po najboljših močeh in to se nam mora obrestovati." 

Čeprav igrajo katastrofalno, Mariborčani še niso dokončno izpadli iz Evrope. Naslednji teden jih namreč čaka še prva tekma zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, v Ljudski vrt prihaja romunski prvak Cluj. "Najprej se je treba usmeriti k Domžalam, potem bomo razmišljali o Cluju. Moramo storiti vse, da se prekine ta niz slabih rezultatov. Imamo še 2 kvalifikacijski tekmi, moramo verjeti v napredovanje in v evropsko jesen. Slaba serija ne more trajati v nedogled. Nismo si zaslužili, da se nam to dogaja. Kaznovani smo prehitro in na najhujši način, s prepoceni prejetimi zadetki. Ampak od nočne vrnitve iz Helsinkov smo že popolnoma osredotočeni le k nedeljski tekmi v Domžalah," je zaključil Karanović. 

Članki iz rubrike