Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ro
ro
8 02.08.2022 12:11:42

Minilo je šest let ... Ganljiv zapis Maribora ob obletnici najhujše tragedije v Ljudskem vrtu

Grega Wernig
Jokal je Maribor, jokala je vsa Slovenija.

So takšne in drugačne obletnice. Mnogih se spomnimo z radostjo, mnogih, žal, z žalostjo. Zmrazijo do kosti! Pred natanko šestimi leti je Maribor jokal, jokala je nogometna Slovenija. "2. avgust 2016. Dan, ki bi ga izbrisali iz koledarja, a ne gre… Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu, ko je kruta usoda posegla v najhujši obliki in nam odvzela mlada člana vijol'čne družine," so zapisali na spletni strani aktualnih prvakov.

Na današnji dan, pred šestimi leti, sta v prometni nesreči ugasnili življenji mladih nogometašev, članov B-ekipe Maribora. Ob vrnitvi s treninga sta umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Damjan je komaj dopolnil 20 let, Zoran ni dočakal 21. rojstnega dneva ..
"Minilo je 6 let, Damjan in Zoran ostajata vedno z nami. Žarek upanja je posijal, ko sta nesrečo preživela Žiga Lipušček in Ljubomir Moravac, ki je bil težje poškodovan, toda preostala potnika v vozilu se po trčenju nista več prebudila... Nikdar ne bomo pozabili, kaj se je zgodilo. Takrat smo šli na igrišče dva dni po nesreči, evropske tekme nismo mogli odpovedati in morali smo naprej. Uspelo nam je izločiti Aberdeen, uvrstitev v naslednji krog smo posvetili nesrečnima mladima nogometašema. Zato, ko igramo, igramo tudi za tiste, ki jih ni z nami. Pa so si tako želeli, da bi bili. Na tribunah, morda tudi na igrišču. Damjan, Zoran, počivajta v miru. Spomin na vaju bo vedno živ!" so v ganljivem zapisu sporočili Mariborčani.

Članki iz rubrike