Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.07.2022 22:19:40

Olimpija je bila na pragu velike sramote, nato pa se je zgodilo tole!

nkolimpija.si
Nogometaši ljubljanske Olimpije so danes v Luksemburgu proti tamkajšnjemu Differdangeu zabeležili zmago po podaljšku z 2:1 (0:1, 1:1) in napredovali v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo.

* Stadion Municipal de la Ville Differdange, sodniki: Atwell, Davies, Cook (vsi Anglija).
* Strelci: 1:0 Bedouret (9.), 1:1 Doffo (80.), 1:2 Milović (112.).
* Differdange: Cappa, Lempereur, Bedouret, Brusco, D'Anzico (od 114. Pomponi), Franzoni (od 109. Bei), Trani (od 70. Almeida), Medina, Costa (od 81. Marcelino), Ulisses (od 81. Maazou), Cabral.
* Olimpija: Vidovšek, Karamatić (od 86. Crnomarković), Ratnik, Milović, Lasickas (od 59. Krefl), Doffo (od 118. Gavrić), Pilj (od 59. Sešlar), Kvesić, Ziljkić (od 68. Aldair), Prtajin (od 68. Tall), Nukić.
* Rumeni kartoni: Bedouret, Trani, Medina, Lempereur, Busco, Cabral; Kvesić, Ratnik, Sešlar, Crnomarković, Tall.
* Rdeči karton: Moussa Maazou (84.).

Ljubljančani so z velikimi težavami napredovali v nadaljnji krog kvalifikacij, s predstavo pa spet niso navdušili. Tako kot na prvi tekmi, ki se je končala z izidom 1:1, so tudi tokrat Luksemburžani povedli, bili v prvem polčasu boljši tekmeci, toda v nadaljevanju so zmaji izkoristili številčno premoč zaradi izključenega nogometaša, si priborili podaljšek, v katerem pa so se nato izognili sramoti.

Olimpija se je hitro znašla v zaostanku, ko je po prostem strelu z glavo v deveti minuti zadel Juan Bedouret. Domači so bili tudi v nadaljevanju prvega polčasa bolj nevarni, Bertino Cabral je v 24. minuti zadel prečko.

V prvem polčasu so Luksemburžani več poskušali in bolj ogrožali vrata Matevža Vidovška. Skupaj je bilo v strelih na gol 7:2 v korist domačih.



V drugem delu so Ljubljančani strnili vrste, več poskušali pretili pred vrati tekmeca, a sprva niso našli poti mimo domačega vratarja Guillauma Cappe.

Albert Riera na klopi Olimpije je poskušal tudi z menjavami priti do izenačenja, s čimer bi lani tretjeuvrščena ekipa državnega prvenstva izsilila podaljšek. V 80. minuti je pa je ljubljanska zasedba v tej nameri tudi uspela, ko je bil po podaji Maria Kvesića natančen Agustin Doffo.

Od 84. minute so zeleno-beli igrali z nogometašem več v polju, potem ko je rdeči karton prejel Moussa Maazou, ki je vsega tri minute prej stopil na zelenico.

Kljub temu, da so Ljubljančani v drugem delu proti vratom sprožili devet strelov, številčne premoči ob koncu rednega dela niso izkoristili in sledil je 30-minutni podaljšek.

V prvem delu podaljška si Olimpija ni priigrala veliko strelov. Enega od teh je neuspešno sprožil prav strelec prvega gola Doffo. So pa zato v drugem delu podaljška vendarle zadeli, ko je v 112. minuti po podaji Aljaža krefla zadel Goran Milović. Do konca dvoboja se izid ni več spremenil, je pa Vidovšek v zadnji minuti ukrotil strel Cabrala.

V drugem krogu kvalifikacij konferenčne lige se bodo Ljubljančani pomerili z romunsko zasedbo Sepsi OSK.

Članki iz rubrike