mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 06.07.2022 10:24:48

Kot pravi kapetan: Poglejte, kaj je pred začetkom sezone storil Milec! In preberite te besede!

Grega Wernig
Novopečeni polnopravni kapetan Maribora Martin Milec je bil na včerajšnji novinarski konferenci zelo dobro razpoložen.

Razkril je marsikaj zanimivega, med drugim tudi to, da je pred dnevi organiziral skupno kosilo in druženje vseh mariborskih nogometašev. V želji, da svoje soigralce nagovori kot kapetan in jih kot najbolj izkušen nogometaš, ko govorimo o evropskih tekmah, pripravi na to, kaj s seboj nosi Evropa.

"Prejšnji teden smo imeli s soigralci skupno kosilo, novinci so se predstavili s svojimi pesmimi. Takrat sem prvič kot uradni kapetan, prvič od slovesa Tavaresa, imel nagovor pred igralci. Res mislim, da potrebujemo vsakega posameznika. Ne zgolj 18 ali 20 posameznikov, ki bodo v kadru za tekmo, ne samo 11 oziroma 16 igralcev, ki bodo stopili na zelenico. Vsi so pomembni. Tudi tisti, ki bodo na tekmi s Šahtjorjem na tribuni. Morda se tega v tem trenutku ne zavedajo. Tudi jaz sem bil v svoji karieri v veliko različnih situacijah. Boril sem se za prvaka, boril sem se za izpad, treniral sem z drugo ekipo. Vem, kaj gre fantom po glavi, ko niso morda v prvem planu. Verjamem v ekipo, v to, da bomo do zadnjega kroga v igri za Evropo in dejansko bomo potreboval vsakega posameznika. Na vsakem treningu moramo vsi, z menoj na čelu, dati vse od sebe. Vsi moramo biti pripravljeni kadarkoli vskočiti in pomagati. Nikdar ne veš, kdaj boš igral," je dejal Milec.

In na šaljivo vprašanje o tem, kdo je najboljši pevec od novincev, v smehu dodal: "Težko je odgovoriti tako na to, kdo je najboljši igralec, kot kdo je najboljši pevec." Tega odgovora ni imel niti Radovan Karanović. "Moram priznati, da so fantje bili sami na kosilu. Nisva se pogovarjala o tem, kdo je najboljši pevec. (smeh) V Turčiji sem po navadi vedel, kdo je najboljši pevec, tokrat res ne vem," se je smejal mariborski strateg, zadovoljen, ker so se njegovi fantje dodatno povezali: "To je sestavni del. Lepo je, da se naredi pozitivno ozračje v garderobi. Mislim, da je Martin to nalogo zelo dobro opravil, ker se rad druži." (smeh)

Značke: martin-milec, maribor

Članki iz rubrike