Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 04.07.2022 18:57:19

Riera tudi uradno novi trener Olimpije: "Ne morem pričakovati, da me boste takoj vzljubili ..."

Martin Metelko
Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je dobil novega trenerja. Potem ko se je zaradi nesoglasij z vodstvom kluba in očitkov o neprimernem delovanju moral posloviti Hrvat Robert Prosinečki, je predsednik zeleno-belih Adam Delius v sporočilu za javnost potrdil, da bo novi strateg Španec Albert Riera.

• Drama na predstavitvi Riere! Dragonsi so legendarnega nogometaša spodili ven, potem obračunali s predsednikom (video)

"Vesel sem, da sem tukaj, kot veste, je to moja prva izkušnja v vlogi glavnega trenerja, ampak sem delal v zadnjih letih z dobrimi strategi. Trudil se bom dati vse od sebe ter da bom izvlekel največ pozitivnega iz vsakogar. Verjamem v pozitivno, srečno skupino, dejal sem igralcem, da pričakujem, da pridejo na treninge veseli, srečni," je uvodoma na novinarski konferenci, kjer so bila vprašanja bolj ali manj namenjena Deliusu, dejal Riera.

riera 4
Martin Metelko


"Ne morem pričakovati, da me boste vzljubili od prvega dne, ne morem obljubiti, da bomo vse tekme dobili, ampak obljubim lahko, da bomo delali profesionalno in s strastjo. Cilj je izboljšati vsakega igralca posebej in poskusiti igrati najboljši nogomet v Sloveniji," je v svoji edini izjavi še dodal Riera.

Španec, nekdanji reprezentant in v preteklosti za kratek čas član Zavrča in Kopra, za katerega bo to prva samostojna trenerska služba, je v svoji nogometni karieri igral za nekatere ugledne nogometne klube, med drugim za Bordeaux, Espanyol, Manchester City, Liverpool, Watford in Galatasaray.

Po koncu kariere nogometaša se je podal v trenerske vode. Štiridesetletnik je zadnji dve leti deloval kot pomočnik trenerja v turškem Galatasarayu. V Ljubljani mu bosta pomagala tudi pomočnik trenerja Pablo Remon Arteta in trener vratarjev Matteo Žugaj.

Je pa Španec že povlekel eno potezo. "Prva poteza, ki jo je sprejel, je ta, da se je ekipi spet priključila naša številka 77 - Almedin Ziljkić. Ta je bil toplo sprejet s strani soigralcev in že trenira skupaj z njimi," je zapisal Delius in se dotaknil dogajanja, ki je kljub številnim obtožbam z ene in druge strani pustilo več odgovorov kot vprašanj.

riera 3
Martin Metelko


Spomnimo, med drugim je vodstvo na čelu z Deliusom Prosinečkega obtožilo nešportnega življenja, skupaj z zdaj prav tako že nekdanjim športnim direktorjem Mladenom Rudonjo pa naj bi za hrbtom prodajal klub. Oba sta očitke zanikala, Hrvat pa je dodal, da v nogometu še ni srečal takšnih lažnivcev in prevarantov.

"Vse, kar se je dogajalo v zadnjih 14 dneh, je imelo svoj razlog. Toda o tem kot predsednik Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana ne bom več govoril. V prihodnosti vsem želimo le vse najboljše," je zapisal Delius in se ozrl na besne Green Dragons, ki so mu napovedali upor (tudi protest v četrtek pred tekmo 1. kroga kvalifikacij konferenčne lige proti Differdangeju).

"Kar zadeva naše Green Dragons, bi jih rad opomnil, da je pred nekaj meseci klubu grozil izpad v peto ligo. Stopil sem pred njih in se z njimi pogovoril. Nisem reagiral kljub škodi, ki so jo počeli klubu. Kljub neprijetnim besedam nisem umaknil svoje dlani. Dogovorili smo se, da se bomo redno pogovarjali o naših potezah. Besedo bom držal. Nismo v peti ligi. Namesto tega se skupaj borimo za Olimpijo in uvrstitev v Evropo," je zaključil prvi mož Olimpije.

Toda na novinarski konferenci so spet glasno svoje nestrinjanje izrazili Green Dragons, Delius pa je dodal, da razume njihove želje, ampak da poznajo le eno stran in so bili zmanipulirani.

"Vrniti se mora privlačen nogomet, to je cilj in naloga vseh nas. Vendar to zahteva čas. Naj čez pol leta predstavim, kaj se je zgodilo. Takšnega sprejema, kot je bil danes, pa si trener ne zasluži in se mu za to opravičujem za to. Zame je pomembno, da imamo trenerja in da Olimpijo pripeljemo v vrh. Letos bomo morali zavihati rokave, naslednje leto pa nas bo težko kdo premagal," je dejal Delius in povedal, da bodo predčasno za tri leta podaljšali pogodbo z Mustafo Nukićem ter da prihaja še nekaj okrepitev, ki bodo zapolnile trenutne vrzeli.

riera 5
Martin Metelko

riera 2
Martin Metelko

Članki iz rubrike