tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 02.07.2022 10:32:42

Mura boljša od ekipe otroka Mure, Celje in Bravo z zmago in remijem proti članoma hrvaške elite

alesfevzer.com
Prijateljske preizkušnje slovenskih prvoligašev.

Muraši so odigrali še zadnjo prijateljsko srečanje pred začetkom nove sezone. Odpravili so se k severnim sosedom, v Eltendorfu so merili moči z avstrijsko drugoligaško ekipo FAC, ki je zadnje prvenstvo končala na drugem mestu in jo s klopi nadvse uspešno vodi otrok Mure Mitja Mörec. Črno-beli so z zmago 4:2 (2:1) upravičili vlogo favorita, v večjem delu dvoboja so nadzirali potek dogodkov, toda v obrambi znova ni šlo brez nepotrebnih napak. Med strelce so se vpisali Martin Šroler (10), Mirlind Daku (31), Josip Majić (75) in Dardan Shabanhaxhaj (75), pri tekmecih sta bila uspešna igralec na preizkušnji Alexander Mankowski (11) ter Marvin Hernaus (69). Sobočani so dvoboj začeli v postavi Mihelak, Kuzmić, K. Cipot, Karamarko, Bagola, Šroler, Kozar, Lorbek, Đapo, Daku in Majić, v drugem delu so priložnost dobili še Ouro, Kasalo, Shabanhaxhaj in Štrakl. Na igrišču so bili torej tisti, ki dan prej proti Vojvodini niso igrali ali pa so igrali zelo malo.
Zdaj kakopak sledi zaključno odštevanje do četrtkove evropske premiere v Kišinjevu, kjer bodo Damir Čontala in njegovi varovanci odigrali prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti Sfintulu. Povratni dvoboj bo teden dni pozneje v Fazaneriji, ki se bo predstavila s povsem prenovljeno igralno površino.


Dejavni so bili tudi Celjani, ki so gostili hrvaškega prvoligaša iz Velike Gorice in ga ob hudem nalivu v večjem delu prvega polčasa premagali z 2:1 (1:0). Pri grofih sta v polno zadela Miroslav Iličić, ki je izkoristil požrtvovalnost Tamarja Svetlina in podajo Nina Koutra ter Chukwubuikem Ikwuemesi, ki je izkoristil asistenco Esterja Soklerja. Začetno enajsterico grofov so sestavljali Rozman, Morozov, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Zabukovnik, Kouter, Janjičić, Svetlin, Gbamble, Iličić, v nadaljevanju so igrali še Sokler, Tomić in Ikwuemesi.
Dejan Grabić in njegovi fantje so se v Kranjski Gori merili z Rijeko, slovensko-hrvaški obračun se je razpletel z izidom 1:1. Ljubljančani so povedli z golom Žana Trontlja, pred tem je veliko dela opravil Matija Kavčič. V 70. minuti Ivan Šaranić ni realiziral najstrožje kazni za povišanje vodstva Šiškarjev oziroma se je z obrambo izkazal David Nwolokor, ki smo ga v drugem delu preteklega prvenstva spoznali v dresu Aluminija, končni izid je v končnici s strelom z 18 metrov postavil Bernard Karrica.
Domžalčani so gostili drugoligaša iz Dekanov in ga premagali z 1:0, edini gol je dosegel obetavni Nick Perc.

Značke: mura, celje, bravo, domžale

Članki iz rubrike