900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
1 30.06.2022 21:17:42

Koper premagal Zvezdo, Mura remizirala z rdeče-belimi, sedem golov Maribora s Kronavetrom (video)

alesfevzer.com
Prijateljski dvoboji slovenskih prvoligašev.

Koprčani so odigrali naslednjo v nizu zahtevnih prijateljskih preizkušenj. Tokrat so se pomerili s Crveno zvezdo, vendar ne v Stožicah, kjer so beograjski rdeče-beli v preteklih dneh premagali Bravo in remizirali z Domžalami, temveč na Brdu pri Kranju, kjer ima velikan z Marakane svojo pripravljalno bazo. Razlog za selitev je bil sinočnji košarkarski spektakel med Slovenijo in Hrvaško.

Varovanci Zorana Zeljkovića so se predstavili v spodobni in nadvse tekmovalni podobi, kar jim je prineslo prestižno zmago. Za trenutek odločitve je v šesti minuti nadaljevanja poskrbel Andrej Kotnik, ki je po sodelovanju z Bedejem Osujijem prišel do strela z dvajsetih metrov in natančno zadel desni spodnji kot. Kanarčki so imeli še nekaj obetavnih priložnosti, zlasti v odprtju dvoboja, ko je bilo to treba, so znali tudi trpeti.

V prvem polčasu so enajsterici aktualnih slovenskih pokalnih prvakov sestavljali Golubović, Kambić, Šimčak, Novoselec, Žužek, Šimčak, Mittendorfer, Vešner Tičić, Krajinović, Kotnik, Osuji in Kolobarić, v drugem delu pa Golubović, Pavlović, Žužek, Rajčević, Novoselec, Correia, Benedičič, Daley, Kotnik, Šušnjara in Cisse. Ta je senegalski napadalec, ki je na preizkušnji, vse pa kaže, da ni več nikakršnega dvoma o tem, da bo v prihodnje v koprski opravi igral tudi 22-letni francoski vezist Omar Correia, ki je v pretekli sezoni igral za drugo ekipo slovitega PSG-ja, za katero je zbral 21 nastopov in se trikrat vpisal med strelce.

Za muraši je predzadnja prijateljska tekma, moči so merili s srbskim prvoligašem Vojvodino, dvoboj v Bakovcih se je razpletel z izidom 1:1 (1:0). Črno-beli so povedli v končnici prvega polčasa, ko je Tio Cipot s sijajnim strelom s 25 metrov neubranljivo zadel desni zgornji kot, v 64. minuti je za izenačenje poskrbel Veljko Simić. Nekdanji član Domžal je bil uspešen po podaji iz kota, ob katerih imajo varovanci Damirje Čontale še kar naprej veliko težav, rdeče-bela zasedba iz Novega Sada je bila tako dvakrat precej nevarna tudi v prvem delu. Z namenom, da bi jo odpravili, bodo morali Sobočani tej pomanjkljivosti posvetiti precej pozornosti.

Sicer prekmurska podoba v zahtevnih razmerah ni bila ravno na želeni ravni, prave igrivosti ni bilo, dvoboj bi lahko označili tudi kot generalko. Ker se zdi, da so v prvi vrsti priložnost dobili igralci, ki so najbližje nastopu na četrtkovi evropski premieri v Kišinjevu. Ali pač? Morda bo kdo trenerjevo razmišljanje spremenil v današnjih zadnjih devetdesetih pripravljalnih minutah v Eltendorfu, kjer bo na nasprotni strani avstrijski drugoligaš FAC, na klopi katerega nase opozarja Mitja Mörec. Tokrat so od prve minute igrali Obradović, Beganović, Balažic, Morris, Pucko, Kous, T. Cipot, Maruško, Bobičanec, Petković in Klepač, v končnici so prišli na igrišče še Ouro, Kasalo, Kuzmić in Đapo.

Mariborčani so odigrali še zadnjo prijateljsko preizkušnjo. Gostovali so pri novem tretjeligašu v Račah in v prijetnem ozračju pričakovano visoko zmagali, bilo je 7:1 (3:1). Priložnost so dobili igralci, ki so dan prej s Partizanijem igrali manj ali niso dobili minutaže, za vijoličaste je seveda najpomembnejše spoznanje, da je po poškodbi znova zaigral Rok Kronaveter. Dvakrat se je med strelce vpisal Vipotnik, po enkrat so bili uspešni Božičković, Sirk, Koderman, Sellouki in Antolin, edini strelec pri gostiteljih je bil Pipenbaher, ki je v 15. minuti izenačil izid.

Radovan Karanović se je odločil za zasedbo Zalokar, Mutavčić (od 60. Gorenak), Pihler, Uskoković, Koderman, Antolin, Božičković (od 60. Bobarić), Sellouki, Kronaveter (od 46. Maher), Vipotnik, Sirk (od 60. Guerrico).

Članki iz rubrike