Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

dm
dm
10 21.06.2022 08:57:03

Celje s še eno odmevno okrepitvijo!? Prihaja mladi slovenski reprezentant, ki je ...

Profimedia
Celje misli resno.

Grofje so, tako kot je bilo to pred začetkom pretekle sezone, tudi v tem prestopnem roku med najbolj dejavnimi slovenskimi klubi. V svoje vrste so že zvabili nekaj zvenečih okrepitev, najbolj zveneča je zagotovo občasni slovenski reprezentant Nino Kouter. Že nekaj časa "koketirajo" tudi z najboljšim strelcem in najboljšim nogometašem slovenske prve lige v pretekli sezoni, Ognjenom Mudrinskim, s katerim nikakor ne najdejo skupnega jezika. Ga pa bodo, kot vse kaže, našli s še enim zelo zanimivim nogometašem, mladim slovenskim reprezentantom Markom Zabukovnikom, ki je tik pred prestopom na stadion Z'dežele.

Radomlje so bile eno od najlepših presenečenj pravkar končane sezone. Čeprav jim pred začetkom nihče ni pripisoval večjih možnosti za obstanek med elito, so mlinarji presenetili vse. Bili so več kot konkurenčni, igrali so odlično in sezono na koncu končali na zelo visokem šestem mestu prvenstvene lestvicwe. Ob tem so prikazali nekaj zares všečnih predstav, v izložbo so postavili tudi nekaj zelo kakovostnih mladih nogometašev. Eden izmed njih je zagotovo defenzivni vezist Mark Zabukovnik, ki si je z dobrimi igrami v dresu Radomelj priigral tudi vpoklic v mlado slovensko reprezentanco, pod vodstvom Milenka Aćimovića je postal nezamenljivi člen njene začetne enajsterice, krona njegovih nastopov v izbrani vrsti do 21 let je prišla ob koncu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ko je zabil svoj prvi gol za mlado slovensko reprezentanco, in sicer je načel mrežo slovitih Angležev. Defenzivni vezist, ki predvsem v obrambnem delu svoje naloge opravlja izjemno, je v slovenski prvi ligi v prejšnji sezoni odigral 34 tekem, na katerih se je med strelce vpisal dvakrat, s svojimi predstavami je tako zelo opozoril nase, da se mu obeta lep prestop.


Zanimanje zanj so pokazali nekateri tuji klubi. Najbolj resno splitski Hajduk, ki ima od zime sklenjeno tesno sodelovanje z Radomljami. A čeprav si hrvaški velikan pobliže ogleduje Zabukovnika, se zdi najverjetnejši scenarij, da bo mladi slovenski reprezentant svojo kariero vendarle nadaljeval doma. Ne več pri Radomljah, temveč pri Celju. Grofje, za katerimi je zares slaba sezona, saj so pričakovali naskok na vrh, končali pa na osmem mestu prvenstvene lestvice, so se odločili za veliko prevetritev svojega kadra. Do zdaj so se okrepili z Gregorjem Bajdetom, Tomislavom Tomićem, Ninom Koutrom, blizu prihoda je tudi Matej Poplatnik, omenili smo že zanimanje za Ognjena Mudrinskega. Naslednji, ki bi lahko oblekel dres kluba, ki domuje v knežjem mestu, je torej Mark Zabukovnik. Resda je pri Celjanih gneča na položaju defenzivnega vezista, toda v Zabukovniku grofje vidijo nogometaša, ki bi jim lahko pomagal pri uresničevanju visokoletečih ciljev, hkrati tudi prodajni material za naprej. Zabukovnik ima z Radomljani sklenjeno veljavno pogodbo še za eno sezono, kar seveda pomeni, da bo Celje moralo, če ga bo želelo dobiti, zanj plačati določeno odškodnino. Uspelo nam je izvedeti, da ima 21-letnik v svoji pogodbi tudi odškodninsko klavzulo, ki ni previsoka in ki si jo Celjani zlahka privoščijo, znaša namreč 150 tisočakov.

Članki iz rubrike