nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 21.06.2022 00:39:55

Mamić ponorel: Razbojniki, vi ste zlo, Sodoma in Gomora! Hujši od covida, od prašičje gripe ...

Nekdanji predsednik zagrebškega Dinama Zdravko Mamić je spet zablestel v svojem slogu.

Mamića je hrvaška oblast zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega zajetnega finančnega odliva iz kluba obsodila na šest let in pol zaporne kazni, a gospod jo je popihal v Bosno in Hrcegovino, v Međimurje. Tam zdaj živi, uživa in po mnenju mnogih še vedno dela odločilne poteze v zagrebškem klubu. Vsake toliko se pojavi v javnosti, komentira dogajanje v regiji in ostro "udriha" po vseh, ki mu niso povšeči.

Na novinarski konferenci v Mostarju se je tako lotil sodnikov. "Zaslepljeni so z malenkostmi in potem privlečejo na plano nekega manekena z zvenečim imenom, kot je Zdravko Mamić, ter ljudem mečejo pesek v oči. V zakulisju se dogaja uničenje in zasužnjevanje hrvaškega človeka. Moram jim povedati: Vi ste razbojniki, vi ste zlo, vi ste Sodoma, vi ste Gomora! Tu mislim na sodišče v Osijeku, na vrhovno in ustavno sodišče. Vi vsi ste najhujša kolera, hujši ste od potresa, vi ste hujši od pandemije covida, hujši ste od prašičje gripe, hujši od ptičje gripe!"



Mamić se je "lotil" tudi nekdanjih nogometašev Dinama Luke Modrića, Matea Kovačića in Marcela Brozovića. "Ali vi veste, kdo je pripeljal Modrića, Kovačića in Brozovića? Ta genij. Oni prinašajo s seboj svetovno slavo, nihče pa ne upa povedati niti ene same lepe besede o meni. V Dinamo sem ga pripeljal kot begunca, od njega niti enkrat nisem dobil ne vstopnice ne dresa. A ta veliki človek nima poguma, da bi sklical tiskovno konferenco in povedal: 'Banda, jaz vem, da Mamić ni ničesar ukradel.' Jaz sem Modrića dvignil na noge in ga pripeljal na to raven. Koliko strahu so temu Modriću vcepili v glavo, jaz pa sem njegov drugi oče. Z vsem srcem ga imam še danes rad. Trepetam ob vsakem njegovem gibu. Trpel sem, ko sem videl, kaj so mu počeli. On je nogometni in človeški velikan. Pri 13 letih sem ga vzel kot begunca, moj sin ga je prodal v Tottenham in potem v Real. Od njega še nikoli nisem prejel vstopnice ali dresa."

Nato je pojasnil, kako je v Dinamo pripeljal tudi Kovačića in Brozovića. "Po Kovačića sem šel v Linz in ga pripeljal v Zagreb. Brozovića sem pripeljal iz Dragovoljca. Danes so vsi trije slavni, nihče pa ne upa ničesar povedati o meni. Če bi povedali kaj lepega, bi jih poteptali. Vem, da me imajo ti fantje radi in da me spoštujejo, a se bojijo."

Članki iz rubrike