profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ro
ro
12 18.06.2022 20:57:53

Skromna Olimpija, poraza Kopra in Mure, izjemno učinkoviti Domžalčani

Aleš Cipot
Slovenski prvoligaši v ritmu prijateljskih preizkušenj.

Koprčani so takoj začeli z zahtevnimi obračuni. V Gornji Radgoni so merili moči z aktualnim romunskim prvakom, CFR Cluj, ki ga je okrepil nekdanji kanarček Karlo Bručić, je bil boljši z 2:0 (1:0). Od prvega sodniškega žvižga so za rumeno-modre igrali Golubović, Žužek, Mittendorfer, Novoselec, Pavlović, Jelić Balta, Krajinović, Bešir, Šušnjara, Jašaragić, Osuji, v drugem delu je Zoran Zeljković sestavil zasedbo, v kateri so bili Adam, Rajčević, Belančić, Pavlović, Novoselec, Vošnjak, Krajinović, Daley, Jašaragić, Kotnik ter Šušnjara.

Nogometaši Olimpije so gostovali v Dekanih, kjer so se z domačim drugoligašem razšli brez golov. Robert Prosinečki je preizkusil zasedbo Vidovšek (od 46. Pintol), Ratnik (od 46. Crnomarković), Van Vruggen (od 46. Karamatić), Milović, Aldair (od 46. Baskera), Doffo, Pilj, Krefl, Nukić (od 46. Slaviček), Kvesić (od 46. Špehar), Prtajin (od 46. Tall).

Nogometaši Mure so odigrali drugo prijateljsko tekmo po začetku priprav in še drugič izgubili. Drugič z 1:2. Potem ko je bil med tednom uspešnejši Zrinjski, je v Bakovcih črno-bele ugnal Partizani iz Tirane, ki je preteklo albansko prvenstvo končal na tretjem mestu na lestvici. Edini gol za Prekmurce je že v šesti minuti dosegel Maruško, Začetno enajsterico so sestavljali Mihelak, Beganović, Balažic, Karamarko, Bagola, Kous, Domjan, Maruško, Buček, Milić in Škoflek, v nadaljevanju so bili na igrišču Obradović, Kuzmić, K. Cipot, Morris, Đapo, T. Cipot, Kozar, Kasalo, Bobičanec, Šroler in Klepač.

Z izjemno učinkovitostjo so se izkazali Domžalčani. Črnogorsko prvoligaško ekipo Rudar iz Plevlje, ki si je obstanek zagotovila v dodatnih kvalifikacijah in so jo Celjani pred dnevi premagali s 6:1, so 'povozili' s kar 8:0 (3:0). Dvakrat sta se med strelce vpisala Jošt Pišek (13, 36) in Georgijević (65, 75), po enkrat so bili uspešni Saitoski (43), Jovićević (60), Podlogar (63) in Vuk (77).

Simon Rožman se je v prvem delu odločil za enajsterico Tratnik, Janez Pišek, Klemenčič, Hodžić, Repas, Podlogar, Saitoski, Perc, Alić, Jošt Pišek in Krupić, v nadaljevanju so igrali še Mulalić, Topalović, Georgijević, Jovićević, Jakupović, Černe, Strajnar, Vuk ter Husmani.

Članki iz rubrike