Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rb
rb
0 18.06.2022 16:14:00

Delovna sobota pod Kalvarijo. Zgodil se je podpis še ene pogodbe …

Grega Wernig
Obljubil je triletno zvestobo.

S sobotnem dopoldnevu smo na naši spletni strani napovedali takšen scenarij, zdaj je dobil uradno potrditev. Sven Šoštarič Karič je pol leta pred iztekom pogodbe zapustil Domžale in vijoličastim obljubim vnovično zvestobo do junija 2025.

"Vrnitev otroka Maribora, igralca, za katerega velja izpostaviti, da je bil čas, da se vrne domov. Zame je Sven najboljši branilec, ki smo ga lahko videli na našem nogometnem odru in prav je, da obleče dres Maribora. Prav tako pa ostaja tudi resen kandidat za reprezentančnega. Je naš, domač fant, ki dobro pozna okolje in klubski ustroj. Veseli me, da smo našli rešitev tudi z Domžalami in velja izpostaviti zelo zgledno, športno držo predstavnikov domžalskega kluba v pogajanjih. Kar smo želeli, smo z okrepitvijo konkurence v obrambi tudi dosegli. Čakata nas dve tekmovalni fronti, kasneje še tretja. Zato smo potrebovali novo rešitev. Svenova prednost je, da lahko igra na štoperskem položaju ali ob levi stranski črti. O njegovih kvalitetah je brezpredmetno govoriti, lahko rečemo, da gre za okrepitev v pravem pomenu besede. Prisotna je bila tudi velika želja igralca, zato smo vse skupaj hitro in uspešno opravili. Poskrbeli smo za dopolnitev ekipe za evropske kvalifikacije in slovensko prvenstvo. Kot peti nov igralec za prenovljen vijol’čni projekt prinaša takojšnjo dodano vrednost in pomeni s triletno pogodbo naložbo za prihodnost, tudi za resnejši nogomet v Evropi," je po sklenitvi dogovora povedal športni direktor Marko Šuler.

"Po več kot petih letih se vračam domov, z res posebnimi, prijetnimi občutki. Cilji so visoki, tako moji kot klubski. Upam, da bom s svojimi dobrimi igrami zadovoljil pričakovanja kluba in navijačev, hkrati pa tudi svoja. Vračam se s pridobljenimi koristnimi izkušnjami. Odločitev, da sem sprejel izziv v Angliji in takrat odšel iz Maribora, ocenjujem kot pravilno. Spoznal sem, kako zadeve potekajo v tujini, kako je igrati, ko so na nasprotni strani zelo hitri igralci na višji ravni. Sledilo je dragoceno nabiranje izkušenj v članskem nogometu v Domžalah, zdaj pa sem pripravljen izpolniti zahteve Maribora in verjamem, da lahko pokažem, kar zmorem," pa je pristavil Sven Šoštarič Karič, ki si je izbral dres s številko 25.

sostaric karic
nkmaribor.com

Članki iz rubrike