Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
10.06.2022 11:19:53
Deli članek:

Le še vprašanje časa! Maribor bo ostal brez močnega orožja, kako se bo izjasnil trener Anderlechta?

Grega Wernig

Vijoličasti v pričakovanju novih okrepitev., kmalu tudi naslednji odhod.

Marko Zalokar je za zdaj edini novi obraz med vijoličastimi, ob začetku priprav je športni direktor napovedal še štiri okrepitve – napadalca, dva vezista in branilca. "Enega izmed njih bomo najbrž predstavili v soboto. Skoraj prepričan sem, da bo tako, in verjamem, da v prihodnjih dneh še ostale. Stvari so 'napeljane'. Vse je blizu, a je lahko hitro tudi daleč, tega se dobro zavedamo. V trenutku se lahko vse spremeni, vendar si nadvse prizadevamo, da bi bili uspešni in uresničili, kar smo si zadali," je za Ekipo SN povedal Marko Šuler,

O imenih razumljivo ni želel govoriti. "Ah, to ne bi bilo resno," se je odzval snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo, zato pa je potrdil, da je Gregor Sikošek najbrž že odigral zadnjo tekmo v dresu štajerskega ponosa: "Je blizu odhoda. Dva kluba se resno zanimata zanj, poslala sta uradni ponudbi." Kdo sta snubca, nismo izvedeli, z izjemo tega, da sta iz Evrope ... Da je stvar resna, navsezadnje razkriva informacija, ki jo je potrdil Marko Šuler, da je Ignacio Guerrico, ki je imel sklenjeno pogodbo do 31. decembra letos, podaljšal sodelovanje, a prva izbira na levi strani obrambne vrste bo od zdaj skoraj zanesljivo Vid Koderman, ki se je na posoji v Taboru vrnil v igralni ritem.
Pred dnevi smo pisali, da sta na radarju bogatejših klubov tudi Aljaž Antolin in Antoine Makoumbou, ki je v kvalifikacijah za afriški pokal narodov zablestel v dresu Konga. Na tekmi z Gambijo je dosegel edini gol in poskrbel za navijaško evforijo, ko je po svojem znamenitem 'plesu' ob žogi zadel z razdalje. Ter si še malce povišal tržno vrednost, v prihajajočih tednih se bo o njegovem morebitnem odhodu skoraj zanesljivo še veliko pisalo in govorilo.
Morda pa že veliko prej o prestopu obetavnega prekmurskega vezista; pred dnevi smo poročali, da je na radarju belgijskega velikana Anderlechta. "Klubski skavti so prižgali zeleno luč, svoja videnja morajo predstaviti novemu trenerju," je dejal Marko Šuler. Mož, ki bi utegnil imeti odločilno besedo pri nadaljnji usodi mladeniča iz Ižakovcev, je Felice Mazzu, ki je v začetku meseca na klopi nasledil nekdanjega zvezdnika Manchester Cityja in belgijskega reprezentanta Vincenta Kompanyja. Razplet zgodbe vsekakor zanima tudi vodilne može soboškega prvoligaša, saj bo del odškodnine ob morebitnem prestopu pripadel tudi črno-belim.

Grega Wernig