Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.06.2022 10:13:36
Deli članek:

Sodišče odločilo! Olimpija še vedno plačuje dolgove iz preteklosti! Tu so podrobnosti visoke odškodnine!

Martin Metelko

Savo Milošević je zmagovalec spora na sodišču, a zaradi tega ni sedel na klop Partizana.


Savo Milošević, ki je ob zamenjavi vodstva pri Olimpiji zapustil trenersko klop, je dosegel svoje. Nekdanji predsednik Milan Mandarić naj bi svojemu nasledniku Adamu Deliusu obljubil, da bo s srbskim strokovnjakom dosegel dogovor, a ga očitno ni, vse od takrat pa je med bivšo in zdajšnjo klubsko garnituro potekalo prelaganje krivde.


Kakorkoli sta se oziroma se bosta obe strani dogovorili, je jasno, da bo na račun Sava Miloševića moralo kapniti dobrih 300 tisoč evrov odškodnine, saj je arbitražno sodišče Fife razsodilo v prid Srba. Obtožbe, s katerimi so pri Olimpiji upravičevali prekinitev sodelovanja z Miloševićem, so bile zavrnjene. Olimpija je imela za pritožbo na odločitev 45 dni časa, rok se je že iztekel, v ljubljanskem klubu pa se niso odločili za naslednji korak. Do 10. oktobra 2021, ko so se zmaji poslovili od srbskega strokovnjaka, je dolg Olimpije znašal 65 tisoč evrov, preostanek odškodnine po pogodbi, ki se sicer izteče junija prihodnje leto, pa znaša 246 tisoč evrov.



Po poročanju srbskega portala Danas je razsodba tudi glavni razlog, da se nekdanji strateg Olimpije ni odločil sprejeti ponudbe Partizana; Milošević je bil glavni kandidat za prevzem beograjskega velikana, ki je na koncu pristal v rokah še enega nekdanjega stratega Olimpije Ilije Stolice.

Če bi Milošević sedel na klop Partizana, bi se s tem odrekel preostanku odškodnine, izplačani bi bili le dolgovi za nazaj. Nobenega dvoma sicer ni, da bi Partizan vključno z bonusi krepko presegel dobrih 12 tisoč evrov mesečne plače, kolikor je Srb prejemal v Ljubljani.

Olimpija je Miloševiću v pritožbi očitala, da je škodoval klubu, ker je vztrajal, da morajo igrati 'njegovi nogometaši', s tem pa je padala vrednost igralcev, ki niso dobili priložnosti.