favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rb
rb
32 03.06.2022 11:43:49

Razkrivamo! Toliko naj bi Mura zaslužila s prodajo Tomija Horvata

sksturm.at
Črno-beli so si zagotovili zajetno finančno injekcijo.

V Gradcu ne skrivajo zadovoljstva, da so v svoje vrste privabili Tomija Horvata, ki je podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja. "Je izjemno tehnično podkovan levičar, tekaško je prav tako zelo močan. Z njim bomo še bolj kreativni in raznovrstni v napadu. Ima dober občutek za prostor in je gotovo igralec, ki se ujema z našo idejo igre. Pozorno spremljamo slovensko prizorišče, za Tomijem je odlična sezona. Tako v domačem prvenstvu kot na mednarodnem tekmovanju. V Gradcu bo dobil potreben čas, da se bo še naprej razvijal," je povedal generalni direktor Sturma Andreas Schicker in dodal: "Ob tem bi se zahvalil odgovornim v Muri za profesionalne in konstruktivne pogovore."

"Sturm je v Sloveniji zelo spoštovan klub, ki ga seveda dobro poznam tudi zaradi medsebojne tekme v play-offu kvalifikacij za ligo Europa. Avstrijska liga se je v zadnjih letih neverjetno razvila in nadvse se veselim novega izziva ter prihajajočih preizkušenj. In predvsem fantastičnih navijačev v Gradcu," je za spletno stran avstrijskega prvoligaša, ki bo novo evropsko sezono začel v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, dejal Tomi Horvat, ki bo v prihodnje igral pod vodstvom trenerja Christiana Ilzerja. Govorice, da se bo preselil v Švico (Young Boys, Zürich), se niso uresničile, 44-letni strokovnjak bo začel tretjo sezono na klopi Sturma.

Za 23-letnega vezista iz Turnišča je selitev v Gradec gotovo pravšnji korak naprej. In ne prevelik, kar prav tako nikakor ni zanemarljivo, lahko bi ga označili za vmesnega do nečesa še precej večjega. V Fazaneriji seveda niso zadovoljni, da so ostali brez odličnega igralca, ki je bil eden ključnih členov, toda Prekmurci bodo odhod močnega aduta lažje preboleli s finančno injekcijo, ki bo prispevala k nadaljnjemu stabilnemu poslovanju. Prodaje igralcev so na sončni strani Alp pač nujno zlo, hkrati je pomembno spoznanje, da je Mura v pričakovanju nove sezone evropskemu tržišču poslala signal, da ima igralce, ki so sposobni igrati na zahtevni mednarodni ravni. Ne le s Tomijem Horvatom, temveč tudi z Janom Gorencem, ki bo v prihodnje igral v belgijskem prvoligašu Eupnu. Hkrati tako pridobiva ugled v tujini, predvsem v srednjem nogometnem razredu. Najbrž niste podvomili, da je k temu v veliki meri prispevala uvrstitev v skupinski del konferenčne lige ...

Mura je ob prestopu Tomija Horvata sporočila, da gre za najbolj donosen prestop v zgodovini kluba. Zneska ni razkrila, a po naših informacijah naj bi bilo osnovno izhodišče za odškodnino med sedemsto in osemsto tisoč evri, pogodba vsebuje tudi tako imenovane bonuse, ki bi Prekmurcem na koncu lahko navrgli več kot milijon evrov. Bojda krepko več, Sobočanom bo pripadel del nadomestila tudi ob naslednjem prestopu slovenskega reprezentanta.

Članki iz rubrike