Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
17 03.06.2022 09:42:55

Konec je! Celjani ustoličili novega trenerja! Razkrivamo podrobnosti …

V sredo so Celjani tudi uradno potrdili, da Simon Rožman ni več njihov trener, medtem pa je že znan njegov naslednik.

V preteklih dneh smo pisali, da bo naslednik Simona Rožmana najverjetneje prišel iz tujine, zdaj o tem ni več dvoma. Odločitev o novem trenerju je padla in le še vprašanje dni je (ali če hočete ur), kdaj ga bodo na stadionu Z'dežele predstavili. Ambiciozne klubske cilje bo poskušal uresničiti 55-letni Ukrajinec Roman Pilipčuk, ki je nazadnje sedel na klopi ruske drugoligaške zasedbe Olimp iz mesta Dolgoprudni v neposredni bližini prestolnice. Pred tem je bil trener druge ekipe moskovskega Spartaka, pod njegovo taktirko je igral beloruski Dinamo iz Minska, samostojno je vodil še moldavsko Dacio iz Kišinjeva, ukrajinski Olimpik Donjeck ter latvijski Spartaks iz Jurmale.

Pomočnik Massima Carrere



Nadvse razgibana je tudi njegova pot pomočnika trenerja. Med letoma 2016 in 2018 je bil v moskovskem Spartaku najtesnejši sodelavec italijanskega stratega Massima Carrere, v tej vlogi je deloval še v Dinamu iz Moskve, Šiniku iz Jaroslava, Baltiku iz Kaliningrada, Ahmatu iz Groznega ter v reprezentanci Tadžikistana.
Igralsko kariero nekdanjega napadalca je zaznamoval zlasti Izrael, kjer je igral za Maccabi iz Herzliye, Maccabi iz Netanye in Maccabi iz Petah Tikve, nase je opozoril v moskovskem Dinamu, branil pa je še barve Spartaka iz Vladikavkaza in Metalurga iz Donjecka.

Članki iz rubrike