Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.06.2022 09:26:27
Deli članek:

Kaos v Barceloni! Iz kluba podijo ključnega igralca, ki ne želi oditi! Razlog vas bo šokiral!

Profimedia

Zanj so plačali 85 milijonov evrov, zdaj se ga želijo znebiti.

Frenkie de Jong je Barcelono pred tremi leti okrepil kot eden največjih draguljev evropskega nogometa. Njegove predstave v dresu Ajaxa so navijačem Barcelone vlivale upanje, da je nakup mladega vezista, ki se sklada s filozofijo katalonskega ponosa, eden prvih korakov proti vrnitvi kluba na pota stare slave, a se tri leta kasneje zgodba de Jonga v Barceloni očitno bliža svojemu koncu.


Katalonci so na račun Ajaxa leta 2019 nakazali dobrih 85 milijonov evrov (peti najdražji nakup v zgodovini kluba) in podobno odškodnino naj bi pričakovali tudi zdaj, ko so Nizozemca pripravljeni prodati. De Jong je sicer večkrat javno izrazil željo, da želi tudi v prihodnje igrati v dresu katalonskega ponosa, a dobro obveščeni viri trdijo, da je vodstvo Barcelone že začelo s pogovori za prestop 25-letnika v Manchester United.


Španski mediji poročajo, da se je z Nizozemcem pogovoril tudi Xavi, pojasnil naj bi mu, da je njegov odhod nujen zaradi finančne krize v klubu in da vodstvo ni bilo zadovoljno z njegovimi predstavami. Eden glavnih razlogov, da se Frenkie de Jong upira prestopu v United, je tudi želja po igranju Lige prvakov.
Barcelona denar, ki bi ga dobili s prodajo nizozemskega vezista, v prvi vrsti potrebuje zaradi morebitnega dogovora s poljskim napadalcem Robertom Lewandowskim. Glede na to, da gre za nogometaša, okrog katerega so želeli Katalonci še do nedavnega graditi ekipo, je poteza milo rečeno presenetljiva.