hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

goran dragic 22 dj Ekipa24.si

Zlati kapetan piše zgodovino! Goran Dragić danes...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

filip flisar monika vuk Ekipa24.si

Ločila se je od Flisarja - zdaj je slovenska ...

nu
nu
2 24.05.2022 09:10:38

Mar res prihaja v Maribor? Šuler razkril: Njega smo nujno potrebovali, morda pa pride še ...

Grega Wernig
Športni direktor vijoličastih iskreno o številnih temah.

Kolegi iz tiskane izdaje Ekipe SN so naredili obširen intervju s športnim direktorjem Maribora Markom Šulerjem. Ta je spregovoril o najaktualnejših temah: o naslovu, boju za Evropo, obtožbah Kopra, statusu posojenih nogometašev, tudi o Marku Zalokarju, Radovanu Karanoviću in še čem …

Zdi se, da ste se tudi vi kot športni direktor marsikaj naučili. Poteza z Markom Zalokarjem pred odločilno tekmo z Muro je bila zelo zanimiva. Z njo ste vsekakor oslabili Muro.

Dejstvo je, da ta poteza nikakor ni povezana z zadnjo tekmo z Muro. Vemo, da je Maribor ostal z dvema vratarjema. Ažbeta Juga še kar nekaj časa ne bo in začeti prvenstvo, še posebej pa iti v Evropo, z zgolj dvema vratarjema bi bilo popolnoma neodgovorno. Igral sem z odprtimi kartami, Mura je vedela za vse. Delal sem tako, kot so mi rekli v Murski Soboti. Z Markom se bova slišala v naslednjih dneh. Mislim, da je pravi material, da lahko zakrpa vrzel, ki je nastala ob Jugovi poškodbi, in da se lahko dostojno kosa s pritiskom, ki nas čaka. Je pa res, da je bilo morda malenkost nespretno narejeno. Igram z odprtimi kartami, tako da so vsi v Muri vedeli, kaj se dogaja. No, na koncu je Mura morda ravno zaradi tega dobila vratarja, ki me je zares pozitivno presenetil. Odigral je odlično tekmo. In ponavljam, res me veseli, da nas takšna ekipa zastopa v Evropi. Ker so resna ekipa, resen projekt. Tudi tokrat so bili popolnoma dostojen tekmec.

Slišali smo, da ste zares igrali z odprtimi kartami in da ste Muro obvestili, da ne želite zgolj Marka Zalokarja, temveč tudi Klemna Šturma. Je res?

Za Klemna sem se zanimal že lani. Dejansko sem vprašal Muro, kaj je z njihovimi igralci, ki jim potečejo pogodbe. Nisem želel ničesar delati brez njihove vednosti. Kar zadeva Klemna, bomo videli. Ogromno igralcev je zanimivih in treba se je odzvati. Za zdaj je prvi, ki je moja želja, Marko Zalokar, kajti to je nujna stvar. Za naprej bomo videli. Dejstvo je, da je kar nekaj fantov zanimivih. Delati želim na zdrav način, brez zahrbtnih iger, ker na koncu vsi živimo od tega in smo odvisni drug od drugega.

CELOTEN POGOVOR Z MARKOM ŠULERJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike