stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 24.05.2022 09:01:28

Resno?! Ni šlo za denar; Mbappe razkril razloge, zakaj je izbral PSG! Vpleten tudi predsednik države!

Profimedia
Kylian Mbappe je spregovoril o odločitvi, ki je zatresla nogometno javnost.

Prestopna saga Kyliana Mbappeja še vedno dviguje prah. Francoski nogometni zvezdnik je bil z eno nogo že v Madridu, nogometna javnost se je že pripravljala na okrepljeno galaktično zasedbo, a se je tik pred zdajci zadeva obrnila v drugo smer. Bogati pariški lastniki so 23-letnika uspeli prepričati, podpisal je novo pogodbo, s katero je zvestobo Parizu obljubil vse do leta 2025.
Povsem razumljivo so bili nad potezo Francoza v španski prestolnici globoko razočarani, celo ogorčeni, je pa Mbappe po podpisu nove pogodbe za španske medije spregovoril o tem, zakaj se je odločil ostati v Parizu, pri čemer je zanikal splošno sprejeto stališče, da je odločitev sprejel na podlagi denarja.


"Žalosten sem, ker se zdaj toliko govori o denarju. To nikoli ni bil moj fokus, osredotočen sem na nogomet, lovorike in dogajanje na igrišču. Lahko govorijo, kar želijo, ampak nisem takšen. Govoril sem z ljudmi iz Madrida, govoril sem z ljudmi v našem klubu in vsi vedo, da v pogovorih z obema predsednikoma denar nikoli ni bil glavna tema. Morda se je s tem ukvarjal moj zastopnik, tudi moja mama, a jaz ne. Jaz sem zadolžen za šport, za to, kar se dogaja na terenu. Drži, denar pristane na mojem računu, posvetim mu potrebno pozornost in nič več od tega. Tukaj sem, da osvajam lovorike, da pokažem, da sem najboljši in da sem srečen," je za špansko Marco povedal Mbappe.

Francoz je v nadaljevanju priznal, da je liga prvakov zanj in za vse v Parizu postala obsesija, razkril pa je tudi, kakšno vlogo je ob sprejemanju končne odločitve odigral francoski predsednik Emmanuel Macron. "Nikoli si nisem mislil, da bom zaradi podpisa nove pogodbe govoril s tako pomembnimi ljudmi. Na koncu je bila odločitev samo moja, a so mi vsi dali kakšen dober nasvet. Veliko sem razmišljal o tem, kaj želim storiti in kaj želim postati. Odločil sem se, da ostanem tukaj, ker sem Francoz. Želim biti del novega projekta, nove ere PSG-ja. Mislim, da je bila odločitev prava, ker je bila izključno moja," je o razlogih za podpis nove pogodbe v Parizu pojasnil Mbappe.

Članki iz rubrike