stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 21.05.2022 00:18:02

Maribor ali Koper? Kdo ima večje možnosti za naslov državnega prvaka? Strokovnjaki pravijo takole ...

M24
V Ekipini anketi smo pet strokovnjakov vprašali, komu pripisujejo večje možnosti za osvojitev naslova prvaka in zakaj?

ANTON ŽLOGAR
Zmeraj ima prednost ekipa, ki sama odloča o svoji usodi; Maribor ima vse v svojih nogah. Pred obema ekipama sta zelo težki gostovanji, tako da je težko napovedati, kdo bo prvak, toda prav zaradi tega bo naša liga do samega zaključka napeta in odločitev bo padla povsem pri koncu. Oba njuna nasprotnika sta močni ekipi, na koncu se je med njima naredila razlika v točkah, toda oba imata za sabo dobro sezono. Težko bi trdil, da ima katera od ekip težje delo; Maribor ga glede na lestvico sicer ima, ampak tudi Kopru z Bravom ne bo lahko.

MIRAN SREBRNIČ
Mislim, da imata oba približno enake možnosti. Maribor odhaja na zelo težko gostovanje v Mursko Soboto, Koper pa v Ljubljano. Pričakujem zelo zanimivo nedeljo in napet boj, zmagovalec pa bo najverjetneje znan šele ob koncu obeh tekem. Nekoliko več možnosti bi vseeno dal Kopru, saj menim, da lažje pride do rezultata v Ljubljani. Zaradi dobre sezone bi si Koprčani to tudi zaslužili, veliko pa bo seveda odvisno od dnevne forme.

MLADEN DABANOVIČ


Možnosti za naslov bi ocenil kar s 50:50, saj imajo oboji v glavi svoj film in nobenemu ne bo lahko. Koper je prvo zaključno žogo zapravil doma proti Radomljam, Maribor pa je favorit na vsaki tekmi, tudi če gostuje v Murski Soboti. Zagotovo pa jim ne bo lahko, saj gre za derbi, na katerem bo razprodan stadion, in ne glede na to, za kaj se kdo bori, tudi če je vse odločeno, je to vedno zelo zahtevna tekma.

BOJAN PRAŠNIKAR
Izjemno težko se je odločiti o tem, kdo ima večjo prednost, saj imata oba enako nalogo. Edino zmaga jima prinaša osvojitev naslova prvaka; Mariboru ga zagotavlja, Kopru pa ga omogoča, če Mariboru spodrsne pri Muri. Obema bo težko na gostovanju in oba imata podobne težave, saj potrebujeta zmago, ki ne bo preprosta. V določeni prednosti je Maribor, saj ima točko več, ki je zanj zelo pomembna. Po drugi strani pa nimajo najboljših izkušenj z gostovanj pri Muri, tako da pot do zmage ne bo lahka.

SAŠO UDOVIČ
Gledali bomo dve podobni tekmi, saj sta tako Bravo kot Mura na svoji zelenici močna nasprotnika, zato ekipi čaka težko delo. Bolj aktivni so zagotovo Mariborčani, ki imajo navsezadnje prednost, tako da jim je v prid več rezultatov kot Kopru. Težko je reči, kdo ima več možnosti. Veliko bo odvisno od dnevne forme, naboj pa bo tako ali tako prisoten pri obeh, saj je vložek ogromen. Ni velikega favorita, saj je vse zelo odprto, zgolj zaradi točkovnega izkupička je v rahli prednosti Maribor. Obe gostovanji sta težki; Muro bo gnal naboj prekmursko-štajerskega derbija, po drugi strani pa si bo Bravo želel maščevanja zaradi izgubljenega finala pokala.

Članki iz rubrike