GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

rb
rb
0 20.05.2022 16:05:50

Obetavni vezist Kopra pred končnim spopadom za naslov prvaka: Da, težko jih bo preslišati, tudi Maribor pa ima ...

Domen Jančič
Koprčani še niso vrgli puške v koruzo.

Pred začetkom sezone je bil del 'selitve narodov' s Portovala na Bonifiko, mnogi so poznali njegov talent, a kljub temu so bržčas le redki predvideli, da bo Luka Vešner Tičić nemudoma postal nadvse pomemben člen v igralskem mozaiku Zorana Zeljkovića. Ni potreboval prav dolgo, da se je privadil na prvoligaške zahteve. Igral je zelo dobro, tako kot njegovi soigralci; Koprčani so vztrajali na primerni kakovostni ravni in bili na odlični poti proti dvojni kroni. Po pokalnem slavju se je zdelo, da so na pragu senzacionalnega uspeha, toda v predzadnjem prvenstvenem krogu se jim je zalomilo. V najbolj nepravem trenutku! V dvoboju z Radomljani so prvič po 3. marcu ob preslabi podobi znova okusili grenkobo poraza ter vrh lestvice prepustili Mariboru.


In potem smo poskušali na silo

Doživeli so hud udarec, po katerem se ne bo lahko pobrati, toda ... "To smo preboleli. Morali smo, drugega nam pač ne preostane. Tudi to je nogomet, gremo naprej. Pred nami je še ena tekma, na katero se moramo čim bolje pripraviti, potem pa bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo," je povedal Luka Vešner Tičić.
Nogometna javnost kakopak ugiba o razlogih neuspeha. "Kaj se je zgodilo s Koprčani?" je v teh dneh zelo pogosto vprašanje. So podlegli pritisku? So pregoreli v preveliki želji? Kaj tretjega? "Morda smo res malce pregoreli,« je odvrnil 21-letni vezist in nadaljeval: »V tekmo nismo vstopili, kot smo si želeli. Ni nam steklo, nato smo poskušali nekaj storiti na silo, na drugi strani pa so bili tekmeci sproščeni. Ko smo bili po prvem polčasu v zaostanku, je bilo v nadaljevanju še bolj zahtevno; težko se je bilo vrniti."

Naložili smo si ga sami

Čeprav je bila izvedba bolj ali manj klavrna, pa je bilo zlasti v prvem polčasu dovolj priložnosti, da bi Koprčani vodo speljali na svoj mlin in si zagotovili želeno izhodišče za naskok na ves izkupiček. "Drži, da še zdaleč nismo odigrali dobro, ampak pripetijo se tudi takšne tekme. Nobena ekipa se jim ne more izogniti. Prav tako drži, da smo kljub temu imeli nekaj zelo obetavnih situacij, a jih nismo izkoristili. Če bi zadeli, če bi bili učinkoviti, bi bil potek dogodkov gotovo drugačen, a zdaj je, kar je," je skomignil Luka Vešner Tičić in razkril, da igralci med odštevanjem do dvoboja pritiska okolja vendarle niso čutili. "V prvi vrsti smo si ga naložili sami, a to je nekaj povsem razumljivega, kadar gre za velike stvari. Dolgo nismo izgubili, bili smo na vrhu lestvice. Zavedali smo se pomembnosti preizkušnje in seveda smo si na vsak način želeli biti uspešni. Žal se nam ni izšlo, toda pritiska okolja nismo čutili."
Sredi prejšnjega tedna so rumeno-modri osvojili pokalno lovoriko in jo seveda tudi proslavili. V kolikšni meri bi na predstavo proti Radomljam utegnilo vplivati dogajanje v knežjem mestu? "V določeni meri najbrž je, ampak finale je finale. Igraš ga na vso moč, morda daš od sebe še več, kot si mislil, da si sposoben, ali pa se vsaj trudiš, da bi ti to uspelo. V takšni tekmi ne moreš biti preračunljiv, vendar ta tekma ne more biti kriva, da smo proti Radomljam odigrali slabše. Se nam je pač zgodilo. Resda v nepravem trenutku, vendar verjamem, da še ni vse izgubljeno."

luka vesner ticic dj
Domen Jančič

To je njihova stvar

V nedeljo bo zasedba z Bonifike gostovala pri Bravu. "Zdaj je naša naloga, da se čim bolje pripravimo na prihajajočo preizkušnjo, ki je prav tako zelo pomembna; mogoče še bolj, kot je bila zadnja. Bomo videli, ali bo res tako, vsekakor pa še vedno verjamemo, da bi se lahko prvenstvo razpletlo po naših željah. V zadnjem krogu se vedno lahko pripeti marsikaj, nič ni izključeno. Da, še vedno verjamemo, da bi z zmago v Šiški lahko postali prvaki. Maribor čaka zelo zahtevna naloga v Murski Soboti, toda seveda moramo ostati osredotočeni predvsem nase. Najprej moramo mi opraviti svoj del naloge, popolnoma jasno pa je, da nas čaka izjemno težka tekma. Ravno tako težka kot Mariborčane v Fazaneriji," je napovedal mladi slovenski reprezentant v koprskem dresu.
Ker so kanarčki v finalu pokalnega tekmovanja Bravu 'ukradli' prvo lovoriko v klubski zgodovini, bi to lahko še dodatno motiviralo Dejana Grabića in njegove varovance v želji po maščevanju. "Hja, to je odvisno od njih. Nisem pravi naslov, da bi govoril o tem, to je njihova stvar. Mi vemo, da moramo igrati na polno, da moramo dati vse od sebe in storiti res vse, kar je v naših močeh, da bi uresničili namen in zmagali. Videli bomo, kaj nam bo to prineslo."

Moja zadnja? Dvomim

Težko se bo izogniti temu, da gostje v prestolnici z enim ušesom ne bi bili tudi na ravnici. "Najbrž bo res težko preslišati takšne ali drugačne informacije, a moramo si prizadevati, da bi to odmislili. Razmišljati moramo le o tem, da bi čim bolje opravili svoje naloge za želeni dosežek. Z drugimi zadevami se ne smemo obremenjevati, ne smejo nas zanimati," je odločen Luka Vešner Tičić.
Vse glasnejša so namigovanja, da bi v nedeljo utegnil odigrati zadnjo tekmo v dresu Kopra. Po odličnih igrah je za snubce iz tujine zanimivih kar nekaj igralcev v koprski slačilnici, med njimi pa je tudi naš sogovornik – za njegove storitve se menda zanima Slovan iz Bratislave. "Zadnja tekma? Tega najraje ne bi komentiral, ampak dvomim, da je zadnja. Mislim, da bom v evropskih kvalifikacijah gotovo še igral, potem pa bi se lahko tudi kaj spremenilo. Sicer pa zdaj ni čas za take pogovore. Najprej moramo kar se da dobro odigrati proti Bravu in doseči to, kar si tako zelo želimo. O vsem drugem bomo razmišljali pozneje," se je odzval obetavni vezist.

Članki iz rubrike