Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
24 20.05.2022 13:18:08

Mariborskih 80 tisočakov za motivacijo Radomelj pripeljalo do bojkota! Noro, kaj se dogaja, igralci so ...

Dodaten vidik vroče zgodbe.

Pisali smo že o tem, da je po informacijah tiskanih kolegov iz Ekipe SN Maribor v predzadnjem krogu slovenskega prvenstva motiviral Radomlje z osemdeset tisoč evri. Vse o tem si lahko preberete na tej povezavi.  No, ima pa zgodba tudi drug vidik, zaradi katerega je v taboru Radomelj prišlo do spora in celo do bojkota treninga. 

Kot rečeno, finančna spodbuda je nekaj, kar v svetu nogometa ni nič novega. Zgodba okrog finančne stimulacije Radomljanom pa je dobila še eno izredno nepričakovano poglavje, za katerega so poskrbeli kar mlinarji sami, ki so se, verjeli ali ne, ob vsem skupaj uspeli celo – skregati. Naši viri so nam namreč zatrdili, da je do varovancev Nermina Bašića najprej prišla informacija, da jim Maribor ponuja dvajset tisoč evrov premije, ki si jo bodo lahko razdelili znotraj kadra.

Že to je bila "cifra", ki so jo Radomljani z veseljem sprejeli, za mnoge izmed njih je navsezadnje pomenila še eno dodatno plačo. Vse lepo in prav, toda kot ste gotovo uspeli ugotoviti, se številka, ki smo jo napisali kot prvo, zelo razlikuje od zadnje. Osemdeset tisočakov, kolikor naj bi Maribor ponudil Radomljam, pač ni enako kot dvajset tisočakov, kolikor naj bi si med seboj razdelili nogometaši Radomelj. In ravno to naj bi bil razlog, da je pri mlinarjih počilo.

Nogometaši Radomelj so namreč uspeli izvedeti, da jim je vodstvo kluba ponudilo zgolj 25 odstotkov od celotne nagrade, ki jo je Radomljam ponudil Maribor, kar je bilo zanje nesprejemljivo. Seveda jih razumemo. Oni so tisti, ki garajo na igrišču, in oni so tisti, ki so jo na Bonifiki zagodli Primorcem. Menili so, da si zaslužijo precej več kot zgolj dvajset tisoč evrov, in odločili so se, da pravico tudi izterjajo. Kako? Z bojkotom treninga.

Da, prav ste prebrali. Po veliki zmagi nad Koprom, po štirih zaporednih zmagah, so se nogometaši Radomelj odločili, da v tem tednu enega od treningov ne bodo opravili, temveč da bodo namesto tega zahtevali sestanek s predsednikom kluba. Temo sestanka lahko verjetno uganete. Kaj točno se je na sestanku dogajalo, sicer ne vemo, a gotovo je bojkot treninga pripomogel k temu, da je celotna zadeva prišla v javnost.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: radomlje, maribor

Članki iz rubrike