Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
1 27.04.2022 09:27:07

Pred SPOPADOM Maribora in Kopra v Ljudskem vrtu v zraku tudi 'DUH' MIRANA PAVLINA

Grega Wernig
Zasedba z Bonifike pod Kalvarijo ni zmagala že več kot 12 let in pol.

Koprčani se lahko po dveh velikih zmagah v štirih dneh dokaj mirno pripravljajo na prihajajoči sobotni izziv pod Kalvarijo, kjer bodo morda odigrali ključno tekmo v boju za naslov prvaka. A ne bodo se borili le proti varovancem Radovana Karanovića, temveč tudi proti neugodni tradiciji. Zelo neugodni! Zadnje zmage v Ljudskem vrtu se namreč spomnijo le še tisti z boljšim spominom, zgodila se je 23. avgusta 2009. Bilo je 1:2. Vijoličasti so po dobre pol ure igre povedli z golom Dragana Jelića, v nadaljevanju sta v razmiku petih minut zadela Mitja Brulc in Miran Pavlin, ki je odločil zmagovalca.

Štajerci so se pod vodstvom Darka Milaniča pred 2500 gledalci predstavili v zasedbi Marko Ranilović, Marko Popović, Miral Samardžić, Elvedin Džinić, Janez Aljančič, Dejan Školnik (od 70. David Bunderla), Armin Bačinović (od 83. Dalibor Volaš), Rene Mihelič (od 79. Aleš Mertelj), Zoran Pavlović, Dragan Jelić, Marcos Tavares, na drugi strani se je Nedžad Okčić odločil za postavo Admir Suhonjić, Andraž Struna, Enes Handanagić, Aleksander Rajčević, Amir Karić (od 77. Damir Hadžić), Ivica Guberac, Nebojša Kovačević, Saša Božićić (od 80. Mitja Viler), Miran Pavlin, Ivan Sesar, Mitja Brulc (od 88. Dragutin Golub).
Od takrat so kanarčki v štajerski prestolnici doživeli tudi kar nekaj visokih porazov, ampak v grozljivi statistiki je vendarle mogoče najti tudi razlog za vsaj kanček optimizma. V sezoni, v kateri so se veselili zadnjega popolnega uspeha v Mariboru, so Primorci osvojili tudi do zdaj edini naslov prvaka. Če bi jim krepko več kot 12 let in pol pozneje naposled spet uspelo osvojiti ves izkupiček, bi se močno približali drugi prvenstveni lovoriki …

pavlin gw
Grega Wernig

Članki iz rubrike