Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
04.02.2022 19:37:54
Deli članek:

MURAŠI so si pred gostovanjem v Stožicah OKREPILI SAMOZAVEST

Aleš Cipot

Obetavna podoba črno-belih v dvoboju z avstrijskim prvoligašem.

Nogometaši Mure so odigrali še zadnjo prijateljsko tekmo pred sredino spomladansko premiero v Stožicah. V Čatežu so se pomerili s Sturmom in drugouvrščeno ekipo avstrijskega prvenstva, ki je bila poleti uspešnejša v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo Europa, premagali z 2:0 (1:0). Črno-beli so bili uspešnejši ob podobi na primerni kakovostni ravni, zlasti v prvi uri obračuna so bili zelo dobri.
Prekmurci so v 17. minuti povedli, ko je po podaji Luke Bobičanca z desne strani žogo prestregel David Affengruber in zatresel lastno mrežo. Do odhoda na odmor bi Sobočani lahko povišali prednost, izpeljali so nekaj všečnih akcij ter v takšnem slogu krenili tudi v nadaljevanje. Nardin Mulahusejnović je po nesporazumu nasprotnega branilca in vratarja zgrešil skoraj nemogoče, namesto v prazno mrežo je žogo z desetih metrov poslal okvir vrat, v zadnji tretjini srečanja pa je Damir Čontala ponudil priložnost vsem igralcem in do izraza je prišel tudi Sturm. Ampak Marko Zalokar je bil dovolj razpoložen, na drugi strani je v končnici končni izid postavil Mitja Lotrič, ki je unovčil domiselno podajo Mihe Kompana Breznika.

Mura je tekmo začela v postavi M. Ljubić, Balažic, Maruško, Pucko, Kous, Ouro, Lorbek, Šturm, Horvat, Bobičanec in Mulahusejnović, na začetku drugega dela je v igro vstopil Kozar, od 63. minute naprej so bili na igrišču še Zalokar, K. Cipot, Bagola, Beganović, T. Cipot, Kompan Breznik, Lotrič, Klepač in Kasalo.
Maruško je bil edini, ki je igral od prvega do zadnjega sodniškega žvižga, v skladu z napovedmi v kadru ni bilo Obradovića in Škofleka, zaradi lažjih poškodb z nastopom nista tvegala Gorenc in Karamarko, a naj bi bila do sredinega gostovanja v Ljubljani nared.
Sturm je v dvoboj vstopil s postavo Schützenauer, Gazibegović, Affengruber, Geyrhofer, Dante, Gorenc Stanković, Hierländer, Prass, Niangbo, Jantscher in Højlund, v drugem delu so enajsterico sestavljali Marić, Ingolitsch, Komposch, Borković), Trummer, Jäger, Sarkaria, I. Ljubić, Kuen), Lang ter Kronberger.