Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.02.2022 15:12:12
Deli članek:

ODMEVNO ime v Celju, hrvaški reprezentant bo rešil TEŽAVE v napadu

Profimedia

Celjani so se okrepili.

Celjski strateg Simon Rožman je potem, ko je postalo jasno, da se bo Žan Medved v pogon vrnil komaj aprila, novinec iz kijivskega Dinama Ibrahim Kargbo Jr. pa po dolgi odsotnosti še ni nared za največje napore, mrzlično iskal novo rešitev v napadu. Našel jo je v soseščini. V knežje mesto se je namreč preselil občasni hrvaški reprezentant Duje Čop.
Dvaintridesetletni napadalec iz Vinkovcev se je lani iz Standarda vrnil k zagrebškemu Dinamu, kjer je blestel med letoma 2012 in 2015. A v moštvu Željka Kopića se ni znašel, ko pa je izpadel s seznama bojevnikov, ki se bodo v končnici lige Europe pomerili s Sevillo, je postalo jasno, da prihodnosti pri modrih nima več.
Čop bo v Celju  igral kot posojeni nogometaš Dinama, in če je v njegovih nogah ostalo še kaj dinamita, bo za zasedbo iz spodnjega dela lestvice (7. mesto in 17 točk zaostanka za Mariborom) predstavljal veliko okrepitev na poti navzgor.
Duje Čop je člansko kariero začel pri Hajduku, po odhodu iz Splita pa je branil barve portugalskega Nacionala, RNK Splita, kot rečeno Dinama, Cagliarija, Malage, Sportinga iz Gijona, Standarda in Valladolida.
V tem prestopnem roku so celjske vrste okrepili že Damjan Vuklišević (Domžale), Vasilije Janjičić (Zürich), Ibrahim Kargbo Jr. (Dinamo Kijiv/posoda), najboljši strelec mladinske lige Tai Matea Panić (Koper), obetavni Nino Milić (Maribor), iz posode pa se je v klub vrnil Dušan Stojinović (Himki).