Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
31.01.2022 20:29:02
Deli članek:

Hrvata na slovenskih zelenicah, oba v istem klubu! Eden prišel z morja, drugi z 'ravnice'!

Martin Metelko

Klub je oznanil prihod napadalca in vratarja.

Kot so sporočili iz kluba, bo po novem kot posojen nogometaš druge ekipe Osijeka Aluminijev dres do konca sezone nosil napadalec Luka Branšteter.

Hrvaški napadalec je kariero začel v hrvaškem nižjeligašu Graničarju Županji, od koder ga je nogometna pot najprej vodila v Cibalio, od tam pa k Osijeku, kjer je igral kot kadet, mladinec, nazadnje pa je bil član druge ekipe.

Zanjo je zbral 20 nastopov, v katerih je tekmečevo mrežo zatresel štirikrat, prav tako pa je že vknjižil nastop za prvo ekipo Osijeka. Devetnajstletnik je v mlajših selekcijah branil tudi reprezentančne barve Hrvaške U-15, U-16 in U-17.

"Takoj, ko sem dobil priložnost, da se preizkusim in zaigram za Aluminij, sem se brez oklevanja odločil za odhod v Kidričevo. Sem sem prišel, da skušam pomagati ekipi, sem napadalec, zato se zavedam, da zame štejejo samo goli. Na treningih se moram izkazati, si izboriti mesto v ekipi, nato pa je vse na meni, da na tekmah zabijam in s tem pomagam ekipi k njenim ciljem," je dejal Branšteter.

Kot četrto zimsko okrepitev pa so pri Aluminiju potrdili 25-letnega hrvaškega vratarja. Lovro Juric je nazadnje nosil dres hrvaškega prvoligaša Istre, rdeče-beli dres pa bo kot posojen nogometaš nosil do konca letošnje sezone. Juric je začel pri Cibalii, nadaljeval pri drugi ekipi zagrebškega Dinama, zatem pa je nosil še dres Gorice.

NK Aluminij