Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
31.01.2022 18:04:17
Deli članek:

Odhaja v Italijo za REKORDNO ODŠKODNINO! Iz slovenske prve lige se seli na Apeninski polotok!

Martin Metelko

V prvoligašu so oznanili odhod njihovega nogometaša v Italijo.

Radomlje so ostale brez vezista Marka Božića. Kot so sporočili iz kluba, se ta za rekordno odškodnino seli v italijansko drugo ligo k Frosinoneju. Višine prestopa v klubu niso razkrili. Božić je v Radomlje prispel poleti 2021 in v rumeno-črnem dresu odigral 19 tekem, dosegel tri zadetke ter zabeležil še dve asistenci.

"Od začetka zimskega prestopnega obdobja smo vedeli, da za Božića na trgu obstaja določen interes. Iz tega razloga smo se dobro pripravili na njegov morebiten odhod. S prihodom Maria Čuića in Axela Prohoulyja smo prav na tej poziciji zakrpali luknjo," je dejal športni direktor Radomelj Andro Fistonić.

"Prestop Marka je dokaz, da so Radomlje odličen klub za mladega igralca, ki lahko pri nas pokaže svoj potencial. Hkrati je to dober primer za ostale mlade igralce, da lahko z dobrimi igrami privlečejo pozornost drugih klubov. Zdaj je čas za nekoga od zgoraj navedenih igralcev, da nase prevzamejo odgovornost, kot jo je jeseni prevzel Marko," je dodal.

Predsednik kluba Matjaž Marinšek pa je pojasnil, da je "Frosinone zadovoljil potrebe NK Radomlje v finančnem smislu, saj je celo presegel odkupno klavzulo navedeno v igralčevi pogodbi".

Božić, ki ima avstrijsko državljanstvo, je po Transfermarktu vreden 400.000 evrov.

Martin Metelko