Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
31.01.2022 10:45:28
Deli članek:

Razlog za ALARM v STOŽICAH?! Olimpija NE MORE registrirati ZIMSKIH OKREPITEV

m24.si

Nove moči Ljubljančanov še niso pridobile pravice nastopa.

Nik Prelec je v soboto tudi uradno postal šesta nova moč v Stožicah. Do konca sezone bo imel 20-letni napadalec status posojenega igralca Sampdorie, s katero je pred dnevi podpisal novo pogodbo, Olimpija si je hkrati zagotovila možnost, da bi jo poleti od nekdanjega kluba Srečka Katanca lahko odkupila.

Ljubljančani so v svoje vrste vsekakor privabili nadvse nadarjenega mladeniča, ki je bil član mlade slovenske reprezentance na lanskem evropskem prvenstvu na sončni strani Alp. Otrok Aluminija je opozoril nase, nato je bil v začetku junija odličen tudi na uvodni prijateljski preizkušnji proti Severni Makedoniji, toda kmalu zatem ga je doletela velika smola. Huje si je poškodoval koleno in vse od takrat je Nik Prelec zunaj tekmovalnega ritma. Nedvomno bo potreboval nekaj časa, da znova pride na želeno raven, a četudi bi bil morda v top formi, v primeru, da bi Dino Skender in njegovi varovanci danes imeli uradno tekmo, ne bi imel pravice nastopa. In to ne velja le zanj, takšna je tudi trenutna usoda preostalih zimskih okrepitev Marina Pilja, Roberta Mudražije, Ivana Banića, Maria Kvesića in Ivana Prtajina. Na dozdajšnjih petih januarskih sejah Registracijske komisije NZS namreč niti eden izmed omenjene šesterice še ni bil registriran za Olimpijo!

In kaj je razlog? Po informacijah, ki so nam prišle na uho, naj bi disciplinski sodnik NZS Ljubljančane kaznoval s prepovedjo prestopnih dejavnosti. Registracije novih igralcev so blokirane, onemogočene, kar naj bi bila posledica neizpolnjevanja nespornih obveznosti. Torej obveznosti do nekdanjih igralcev ali kakšnega kluba, za katere ni več nikakršnega spora, temveč so postopki dobili epilog. Dokler jih Olimpija ne bo poravnala, nove moči ne bodo pridobile pravice nastopa! Kako visok je skupni znesek, ostaja negotovo, vendar ob začetku nove zgodbe skoraj ne dvomimo, da ga bodo zmaji v prihajajočih dneh poravnali. Časa imajo še nekaj, zeleno-bele spomladanska premiera čaka 9. februarja, ko je na sporedu zaostala tekma 17. prvenstvenega kroga proti Muri. Zato je pričakovati, da bo Dino Skender na voljo vendarle imel najmočnejšo zasedbo, vsekakor pa nastale razmere razkrivajo, da stanje v klubu še vedno ni takšno, kot bi si novi vodilni možje kluba želeli. In kmalu bi se utegnila pripetiti nova velika težava. Nekdanji trener Savo Milošević je menda tik pred tem, da na Fifi sproži postopek zoper Olimpijo zaradi neizpolnjenih obveznosti. Spomnimo, njemu in njegovim sodelavcem naj bi po pogodbi, ki jo je Milan Mandarić enostransko prekinil, pripadalo okrog 400 tisoč evrov. In nekdanji predsednik naj bi svojemu nasledniku Adamu Deliusu obljubil, da bo s srbskim strokovnjakom dosegel dogovor, za zdaj ga še ni ...