Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
30.01.2022 20:22:00
Deli članek:

Mura ima NOVEGA VRATARJA! Dvakrat je bil najboljši igralec DERBIJA z DINAMOM, a to ni edini podpis pogodbe

Aleš Cipot

Kadrovski informaciji iz vrst aktualnih prvakov.

Žiga Kous je s 1. januarjem vstopil v zadnje leto pogodbe s soboškim prvoligašem, kar je kajpada pomenilo, da bi lahko že poleti obljubil zvestobo novim delodajalcem, vendar se to ne bo zgodilo. Nadvse pomembni člen-črno-bele zasedbe je ob koncu priprav v Turčiji podaljšal sodelovanje z aktualnimi prvaki vse do 31. maja 2025.

nsmura.si
Sicer pa so bili v preteklih dneh vodilni možje soboškega prvoligaša zaposleni tudi z iskanjem novega vratarja. Že dalj časa ni skrivnost, da ima Matko Obradović še naprej preglavice z bolečino v hrbtu in treba se je bilo odzvati. "Žal je situacija z Matkom dokaj kritična. V preteklosti je bila že nekajkrat, a smo vedno poskušali najti rešitev brez posega. Tudi tokrat smo si prizadevali, ampak žal očitno ne bo šlo. Vse kaže, da bo moral na daljše zdravljenje in nastopil je trenutek, ko moramo poiskati novo rešitev. Verjamem, da bomo imeli srečo roko," je v sobotnem pogovoru za klubsko televizijo med drugim povedal predsednik Robert Kuzmič.

Poročali smo, da sta bila v kombinacijah Karlo Letica in Josip Posavec, ki imata za seboj izjemno zanimiv in spoštovanja vreden življenjepis, toda muraši so se odločili za tretjo različico. Novega čuvaja mreže, ki se bo do nadaljnjega z Markom Zalokarjem boril za 'enico', so našli kar v Turčiji. Iz tamkajšnjega drugoligaša Istanbulsporja se bo na ravnico s statusom posojenega igralca preselil 24-letni Marin Ljubić, poleti bodo imeli Prekmurci možnost odkupa.

Na Poljudu je bil 15 let

Kar 15 let je preživel na Poljudu, v lanske, zimskem prestopnem roku pa je zapustil Hajduk in sprejel ponudbo Istanbulsporja, kjer je v prejšnji sezoni zbral šest nastopov, v aktualni pa ga ni v trenerjevih načrtih in kakopak si je nadvse želel novega izziva. Tudi v dalmatinskem ponosu, v dresu katerega je debitiral poleti 2018, ni bil standarden. Najbolj redno je branil, ko je zasedbo iz Dioklecijanovega mesta vodil Damir Burić, v tem obdobju si je na dveh večnih derbijih z Dinamom prislužil izziv najboljšega igralca tekme. "Jasno je, da je bil moj cilj postati prvi vratar najbolj priljubljenega kluba. V nekem trenutku so se mi sanje uresničile. V lepem spominu mi bosta ostala dva derbija z Dinamom jeseni 2019, toda od spominov se ne živi. Ne glede na to, da imam Hajduk neizmerno rad in ne glede na to, da sem v klubi preživel veliko let, je enostavno napočil čas za odhod," je Marin Ljubić pred slabim letom v pogovoru za Sportske novosti pojasnil selitev iz Splita.

nsmura.si