Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
30.01.2022 17:15:57
Deli članek:

MURAŠI so merili moči z Bolgari, v zgolj 20 MINUTAH sta se mreži zatresli PETKRAT, zavrela je kri

NŠ Mura

Slovenski prvaki v Turčiji brez zmage.

Nogometaši Mure so odigrali tretjo in hkrati zadnjo prijateljsko preizkušnjo na osrednjem delu priprav na turški rivieri, domov se bodo vrnili brez zmage. Po porazu z Lechom iz Poznanja in remiju s Čukaričkim je bila uspešnejša še Slavia iz Sofije, bolgarski prvoligaš je dvoboj dobil s 3:2 (3:2). Vsi goli so bili doseženi že v prvem polčasu. Še več, že v prvi polovici prvega polčasa, končni izid so prekmurski nasprotniki postavili že v 20. minuti, ko so realizirali strogo dosojeno najstrožjo kazen. Prvič so črno-belo mrežo zatresli kmalu po začetku, v 10. minuti je Kai Cipot izenačil s strelom z glavo po podaji Luke Bobičanca, po vmesnem zaostanku murašev je za novo izenačenje po napaki branilca Slavie s filigransko natančnostjo zadel Tomi Horvat.

Obračun je bil sicer precej grob, kar dva igralca slovenskih prvakov sta bila izključena. Po dobri uri igre je rdeče videl Nardin Mulahusejnović, a je Mura lahko tekmo nadaljevala z enajstimi igralci, v zadnjih trenutkih še Miha Kompan Breznik, v sodniškem dodatku pa se je močno zaiskrilo po grobem prekršku nad Samsindinom Ourom. Kmalu bi zapele pesti, a so se strasti naposled vendarle umirile …

Soboško začetno enajsterico so sestavljali Zalokar, K. Cipot, Gorenc, Pucko, Kous, Maruško, Lorbek, Horvat, Šturm, Bobičanec in Mulahusejnović, v nadaljevanju so priložnost dobili še Balažic, Tio Cipot, Kompan Breznik, Beganović in Ouro.