gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
0 21.01.2022 12:22:52

Govorili so, da bo imel PROBLEME, trener MURE razkriva SVOJO RESNICO!

Aleš Cipot
Damir Čontala je 'ujel ritem' v novi vlogi.

Ob (presenetljivem) imenovanju Damirja Čontale za novega trenerja Mure je bilo jasno, da bo moral spremeniti odnose z igralci, ki jih je pred tem vzpostavil kot član strokovnega vodstva. Kot eden od pomočnikov. In ni jih bilo malo, ki so ob tem menili, da bo imel s tem gotovo veliko problemov. Mar res? So nova 'pravila igre' določena? "Za zdaj je vse tako, kot mora biti. Igralci so odlično sprejeli na novo zastavljene vloge. S tem ni nikakršnih težav. Zavedajo se, da se je odnos pač malce spremenil. Moral se je spremeniti. So zavzeti, zagnani, motivirani. V zvezi s tem res ni problemov," je povedal 37-letni strokovnjak.
Precej je bilo ugibanj, kako se bodo ob odsotnosti takšne avtoritete, kot je bil Ante Šimundža, odzvali igralci? Pri marsikom je prevladovalo prepričanje, da bodo svoje obveznosti mogoče dojemali na malce bolj lahkote način, ampak ... "Ne, nikakor ne. Še več, včasih imam občutek, da je delovna vnema še večja, še bolj izrazita, kot je bila. Spet bom ponovil, da so izredno pridni, delavni, motivirani. Mogoče so k dodatnemu zagonu prispevale tudi posamezne spremembe v trenažnem procesu. Za zdaj je vse odlično," poudarja trener aktualnih prvakov.

V igralski zasedbi je bilo kar nekaj premikov. Odšla sta Žan Karničnik in Amadej Maroša, prišli so Gregor Balažic, Amar Beganović, Miha Kompan Breznik, Tarik Bagola in Jan Đapo, ki sicer še ne bo zaigral v Fazaneriji, do poletja bo s statusom posojenega igralca ostal na Portovalu. "Igralci odhajajo in prihajajo, to je v nogometu nekaj normalnega. To sprejemamo, to smo sprejeli. Vsi vemo, kako pomembna sta bila Žan in Amadej. Pogrešali ju bomo, zdaj bodo drugi poskušali zapolniti nastalo vrzel. Vsi novinci so prišli z razlogom in se odlično vklopili, ekipa jih je sprejela. S kadrovanjem sem zadovoljen. Menim, da trenutno ni nujne potrebe po še kakšni novi moči."
Športni direktor je omenil možnost prihoda napadalca. "Predvidevali smo, da bo Žiga Škoflek v Turčiji že odigral kakšno tekmo, da bo okrevanje za njim, vendar je dodatna poškodba vrnitev malce zaustavila. Če ne bi šlo vse po načrtih, bi morebiti iskali dodatno rešitev v konici napada, a tudi v tem primeru to ni nuja," je z mirnim glasom pristavil Damir Čontala.
Za Prekmurce se bo pomlad začela 9. februarja, ko bodo v Stožicah odigrali zaostalo tekmo 17. kroga proti Olimpiji, vendar trenerju misli še ne uhajajo v prestolnico. "To je še predaleč. O tem še nočem razmišljati. Razmišljamo le o sebi. O tem, da zgradimo ekipo in v čim večji meri uresničimo zamisli v igri. Ne, z nasprotniki se za zdaj ne obremenjujemo, osredotočeni smo nase," pravi trener Mure, ki si je za najtesnejša sodelavca izbral Milana Anđelkovića in Andreja Kvasa. "Hitro sta se vklopila, vendar o tem nisem niti dvomil, saj imata zelo podobne poglede kot jaz. Zato sem ju tudi izbral v svojo ekipo. Odlično delata, tako so ju sprejeli tudi igralci."

Članki iz rubrike