900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
0 15.01.2022 10:08:02

Je TENIŠKI AS v zeleno-bele vložil 300.000 evrov? Je povezan z OLIMPIJO? Takole bom povedal …

Martin Metelko
Aljaž Bedene je pred časom zaplul v nogometne vode.

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se že nekaj časa ukvarja tudi z nogometom. Natančneje – ima agencijo, ki zastopa nogometaše in jim išče klube, očitno pa je tudi investitor. V ljubljanskega drugoligaša Ilirijo naj bi pred začetkom sezone vložil kar 300 tisoč evrov, hkrati je že nekaj časa nemogoče preslišati namigovanja o morebitnem sodelovanju zeleno-belih iz Stožic in zeleno-belih iz Šiške. V kakšni obliki, ostaja negotovo, nekateri pa so prepričani, da se je že začelo in da je bil prvi korak v tej smeri imenovanje novega trenerja Ilirije. Žigo Stariča je na klopi nasledil nekdanji hrvaški reprezentant Marko Babić, ki je pred tem sedel na klopi Čelika iz Zenice in Rudeša, bil je tudi pomočnik pri grškem velikanu Olympiacosu. V izjemno bogati trenerski karieri je zvezdne trenutke doživljal v dresu Bayerja iz Leverkusna, igral je še za Betis, Hertho, Zaragozo in LASK, svojo nogometno pot pa je začel v domačem Osijeku. In ker ima vodilna garnitura Olimpije močan pridih slavonske prestolnice, jih ob vse glasnejših govoricah o sodelovanju ni malo, ki menijo, da je 40-letnega strokovnjaka v Ilirijo 'poslala' Olimpija, obenem naj bi bil z osiješko skupino povezan tudi Aljaž Bedene ...
Seveda nas je zanimalo, kakšna je natančno vloga teniškega asa v ljubljanskem drugoligašu in ali je Marko Babić morda del projekta, ki naj bi nastajal v sodelovanju s sosedi iz Stožic. "Glede mojega delovanja v Iliriji težko povem karkoli. Jasno pa je, da je Marko Babić željan novih projektov. Bil je super igralec, kdo pa ga je pripeljal v Ilirijo ... O tem bomo mogoče govorili malce pozneje, zdi pa se mi, da je Marko podoben Igorju Bišćanu. Ima vrhunske igralske izkušnje in tudi podoben pogled na današnji nogomet. S tem lahko Iliriji pomaga, da pride na višjo raven," je odvrnil Aljaž Bedene.
Kakšna pa je resnica o 300 tisočakih, ki naj bi jih vložil v Ilirijo? "O tem za zdaj ne morem povedati nič," je bil skrivnosten odličen tenisač in zdaj še poslovnež, o katerem so krožile tudi govorice, da se je zanimal za prevzem Olimpije, še preden so prišli nemški vlagatelji. "Tudi o tem težko povem karkoli," je Aljaž Bedene ostal zelo skrivnosten, zato pa je bil jasen glede morebitne povezanosti s skupino, ki je prevzela glavno vlogo v zmajevem gnezdu: "Ne, nimamo nobene povezave."

Članki iz rubrike