kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 15.01.2022 09:48:22

Kdo je OKREPITEV MURE? Kar je storil, navijači NE BODO POZABILI

alesfevzer.com
Črno-beli so nadomestilo za Žana Karničnika našli v Tuzli.

Po odhodu Žana Karničnika, ki je v Ludogorcu znova združil moči z Antejem Šimundžo, so v Fazaneriji nemudoma našli nadomestilo za 27-letnega Korošca. Črno-beli so v svoje vrste privabili 22-letnega Amarja Beganovića iz Slobode iz Tuzle; desni bočni branilec se je v zgodovino kluba s stoletno tradicijo, ki domuje na stadionu Tušanj, vpisal kot najmlajši kapetan. Iz mesta soli je na ravnico prišel izjemno motiviran in z ogromno željo po dokazovanju.

"Vse se je dogajalo zelo hitro in vesel sem, da se je tako razpletlo. Pozanimal sem se o Muri, preveril zgodovino in vem, v kakšen klub prihajam. Zdaj je najbolj pomembno, da se čim prej privadim na novo okolje, na ekipo, in ji v čim večji pomagam, da uresniči zastavljene cilje," je po sklenitvi dogovora s Sobočani povedal Amar Beganović, ki je podpisal 3,5-letno pogodbo. Da se je lahko preselil na ravnico, je 'pozabil' na dolgove, ki jih je imel klub do njega, Sloboda je nekaj zaslužila tudi na račun odškodnine.

beganovic ac
Aleš Cipot

"Bili so lepi in bili so slabši trenutki. To je šport, to je življenje. Zdaj se mi je ponudila priložnost za igranje na precej višji ravni, zaradi česar sem presrečen, toda po drugi strani zapuščam nekaj, kar imam najraje. Hvala vsem soigralcem in trenerjem, s katerimi sem sodeloval v preteklih letih. Neizmerno sem hvaležen, da sem bil lahko del takšnega kolektiva. Hvala navijačem in vsem tistim, ki vedo, kako je treba imeti rad ta klub, ter vsem zaposlenim. Slobodi želim veliko uspehov in ne pozabite, da je dres Slobode velika odgovornost. Odhajam, vendar ostajam velik navijač. Ljudje pozabljajo nekatere stvari, toda jaz se dobro spomnim vseh," pa se je novopečeni muraš poslovil od kluba s Tušnja, ki je bil do zdaj njegov edini.

Hitro je dočakal priložnost na prvoligaškem prizorišču, debitiral še ne polnoleten, doslej odigral že 101 tekmo in postal eden od najboljših desnih bočnih branilcev v premijer ligi BiH. Lahko pa bi postal tudi eden od najbolje plačanih, toda namesto tega je storil nekaj, kar je navdušilo navijače. Tega mu nikoli ne bodo pozabili. Dvakrat ga je namreč snubil mestni tekmec Tuzla City, katerega lastnik je bogati podjetnik Azmir Husić. Redki ga zavrnejo, poleg tega so tudi vodilni možje Slobode že privolili v ponujeno odškodnino, toda ... "Moj zastopnik mi je predstavil ponudbo, ampak Sloboda je edini klub v BiH, za katerega želim igrati. Sem otrok tega kluba, do njega čutim veliko pripadnost in dal mi je vse," je sporočil Amar Beganović in kmalu zatem zaigral s trakom na roki; postal je najmlajši kapetan v zgodovini rdeče-črnih.

Bil je tudi član mlajših reprezentančnih selekcij, za mlado (U-21) je odigral osem tekem. "Čudovit je občutek, ko igrate za matični klub in reprezentanco svoje države. Meni so se te sanje uresničile, zdaj imam pravico sanjati o dresu najboljše izbrane vrste," je poudaril v enem od intervjujev in razkril tudi svojega vzornika. "Moj nogometni vzor je Javier Zanetti," je zatrdil Amar Beganović, novi član slačilnice slovenskih prvakov pa je očitno tudi fanatičen delavec. "Zavedam se, da samo kakovostno in naporno delo prinaša rezultate. Želim uresničiti svoje sanje, tako kot sem jih uresničeval do zdaj. Ljudje, ki skrbijo za mojo kariero, so me naučili, da obstajata dve vrsti talenta – prirojeni in tisti, ki ga lahko pridobivaš, če se dovolj trudiš. Menim, da je v današnjem nogometu delo temelj vsega. Je bistvenega pomena, prav tako je pomembna avtoriteta znanja. Tako pri trenerjih kot pri igralcih."

Članki iz rubrike