Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.01.2022 15:03:52
Deli članek:

KAAJ?! Pique BREZ MILOSTI nad novinarja! Pokazal je svoje BANČNE IZPISKE, številke pa ŠOKIRAJO! (foto)

Profimedia

Če objavljeni podatki držijo, se je španski novinar grdo zmotil.

Barcelona kljub številnim varčevalnim ukrepom še vedno ni splezala iz globoke finančne luknje, v katero je padla s katastrofalnim poslovanjem v zadnjih letih. Velike težave povzroča registracija novih nogometašev, na znižanje plač pa so morali pristati tudi najbolj izkušeni in spoštovani člani katalonske zasedbe.

Že pred časom je na znižanje pristal Gerard Pique, a so se v španskih medijih še vedno pojavljale številne govorice, da naj bi skupina Barcinih nogometašev kljub temu 'pobirala' nesramno visoke letne plače. V pogovorni oddaji Onza na španski TV3 so na ta račun kritizirali Piqueja, Sergia Busquetsa in Jordija Albo; novinar Lluis Canut je namignil, da naj bi Pique na letni ravni še vedno zaslužil 28 milijonov  evrov, 34-letni branilec pa se je na obtožbe odzval na svojih družbenih omrežjih.

S sledilci je delil posnetek zaslona, na katerem naj bi bila po njegovih besedah razvidna višina njegove polletne plače. Če podatek drži, je španski reprezentant v šestih mesecih zaslužil dobrih 2,3 milijona evrov, na letni ravni torej približno 4,6 milijona evrov. Znesek je konkretno nižji od tistega, o katerem je govoril Canut. "Takšni ljudje izkoriščajo televizijo, da širijo lažne informacije. Imejte vendar nekaj samospoštovanja," je zapisal Španec ob objavljenem posnetku zaslona.