Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

nu
nu
0 05.01.2022 08:29:34

DVOMOV NI VEČ: Eden NAJBOLJŠIH igralcev Maribora ODHAJA! RAZKRIVAMO KAM! In za KOLIKO!

Grega Wernig
Maribor se bo v spomladanskem delu sezone moral znajti brez enega svojih najpomembnejših nogometašev.

Zgolj dva nogometaša Maribora imata v tej sezoni vse prvenstvene minute. Prvi je, logično, vratar Ažbe Jug, drugi pa osrednji branilec Robert Voloder, ki je poleti v Ljudski vrt prišel iz nemškega prvoligaša Kölna. Zanimivo, medtem ko je čuvaj mreže Maribora na igrišču na vseh 20 tekmah ostal od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga, je bil Voloder enkrat zamenjan, na tekmi z Muro. A ker se je to zgodilo že v sodnikovem podaljšku, je v statistiki minutaža nemškega nogometaša seveda popolna - 20 tekem, 1800 minut. Maribor je sicer odigral v novi sezoni 25 tekem, ob 20 prvenstvenih še štiri evropske in eno pokalno. Voloder je zaigral na vseh štirih evropskih tekmah, izpustil je zgolj tisto pokalno z Domžalami, ko so vijoličasti izpadli iz pokala že na prvi oviri. 

Vsi ti podatki seveda govorijo o tem, kako zelo pomemben člen je za Maribor Robert Voloder. Ne Simon Rožman ne Radovan Karanović si nista znala predstavljati začetne enajsterice brez nemškega reprezentanta do 20 let. A Karanović bo moral spomladanski del sezone odigrati brez njega, Robert Voloder namreč odhaja. To je včeraj potrdil športni direktor vijoličastih Marko Šuler, ki sicer ni razkril, kam gre, a je kolegom iz tiskane izdaje Ekipe SN uspelo izvedeti, da se Voloder seli v ZDA, v ligo MLS, že nekaj časa se ga povezuje s Kansas Cityjem. 

robert voloder
nkmaribor.com
Snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo pa je razkril, da je Maribor z Voloderjem odlično zaslužil. Spomnimo, pred dnevi je dokončno odkupil njegovo pogodbo od Kölna, zdaj pa je Voloderja prodal naprej. "Robi je v zaključnih fazah pogovora za odhod, zato tudi ni začel priprav z nami. Prestop si je zaslužil. Resda je bila želja, da bi ga zadržali, toda ponudba je bila z našega vidika zelo zadovoljiva. Lahko povem, da odškodnina znaša desetkratnik vloženega denarja vanj. Tudi zato se iščejo, pripravljajo okrepitve, ker jih potrebujemo," je dejal Šuler. In če vemo, da naj bi Štajerci za Voloderja Kölnu plačali nekje 50 tisoč evrov odškodnine, potem je jasno, da je Šulerju uspel odličen posel. A zdaj mu preostane še tisti težji del - najti zamenjavo za nezamenljivega branilca iz jesenskega dela sezone. 

Članki iz rubrike