Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

STA
STA
0 04.01.2022 21:48:22

Eriksen želi nastopiti na SP v Katarju

Profimedia
Danski nogometaš Christian Eriksen, ki je junija lani med tekmo evropskega prvenstva doživel srčni zastoj in so ga morali na igrišču oživljati, želi nastopiti na svetovnem prvenstvu v Katarju. V pogovoru za dansko televizijo je dejal, da sicer ne ve, če ga bodo izbrali v ekipo, a je pripravljen na izziv.

Dancu so po tem dogodku vstavili srčni vzpodbujevalnik, nekaj mesecev pozneje pa bi se že lahko vrnil na nogometna igrišča. Decembra je sicer sporazumno prekinil pogodbo z milanskim Interjem, ker v Italiji igralci s srčnim vzpodbujevalnikom ne smejo igrati profesionalnega nogometa.

"Rad bi igral nogomet. Nobenega razloga ne vidim, da tega ne bi uresničil. Zdravniki pravijo, da sem v redu, sam se počutim dobro. Če bo ostalo tako, upam, da bom dobil zeleno luč," je dejal Eriksen.



Pojasnil je, da je njegova želja udeležba na svetovnem prvenstvu, ki bo letos pozno jeseni in pozimi potekalo v Katarju. "Rad bi igral na SP v Katarju. Seveda ne vem, če bom izbran v ekipo, a lahko se vrnem."

Eriksen je trenutno brez kluba, a redno trenira s svojim moštvom iz mladih let Odensejem. Pred prihodom v Inter je na profesionalni ravni igral tudi za Tottenham.

Značke: nogomet, danska

Članki iz rubrike