sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
0 03.01.2022 19:52:30

KAJ PA TO! Na prvem treningu MURE tudi GRINGOSI, novi trener pa je OBLJUBIL... (foto)

Aleš Cipot
Slovenski nogometni prvoligaši v teh dneh začenjajo ali so že začeli priprave na spomladanski del sezone v Prvi ligi Telemach.

Med tistimi, ki so začeli v ponedeljek dopoldan, so državni prvaki iz Murske Sobote. Kot pravijo v klubu, bo Mura primarno lovila mesta, ki vodijo v Evropo. Na prvi večerni trening pa so prišli tudi najzvestejši navijači, organizirana navijaška skupina Black Gringos, katerim je od praznovanja novega leta očitno ostalo še nekaj pirotehnike.
"Za Muro je zgodovinsko leto, ki je postreglo z obilico uspeha, naslovom prvaka in igranjem v skupinskem delu konferenčne lige. Tudi v novo leto stopamo z optimizmom, imamo dobre temelje, na katerih bomo gradili še naprej. Želimo si spet priti v Evropo, kar je naš primarni cilj," je pred nadaljevanjem sezone povedal predsednik kluba Robert Kuzmič.

mura trenng ac
Aleš Cipot


Eno večjih sprememb so Sobočani doživeli na mestu glavnega trenerja. Tvorec dosedanjih uspehov Ante Šimundža bo po novem kariero nadaljeval pri bolgarskem Ludogorcu, njegovo mesto pri zasedbi iz Fazanerije pa bo zasedel dosedanji pomočnik Damir Čontala.

contala ac
Aleš Cipot


Glede na to, da je bil Čontala sam v Šimundžovem strokovnem štabu, večjih sprememb ne napoveduje. "Načrt je pripravljen. Prva dva tedna so igralci dobili prosto, nato pa delali po načrtu priprav kondicijskega trenerja. Na pripravah bo žoga ves čas vključena v proces treningov, sicer pa veliko sprememb v primerjavi s prejšnjimi leti ne bo. Vsak trener pa ima nekaj svojega, tako da bomo nekatere stvari malce bomo dodali, nekatere malce spremenili, a večjih sprememb ne bo," je pred začetkom priprav povedal Čontala.
Muraši bodo v pripravljalnem obdobju predvidoma odigrali šest tekem, in sicer s Kapfenbergom, Zalaegerszegijem, Lechom iz Poznanja, Čukaričkim, praško Slavio in graškim Sturmom.

Značke: mura, black-gringos

Članki iz rubrike