vesoljski odpadki Svet24.si

V orbiti se je raztreščil ruski satelit za ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

jure-pavlič Njena.si

MasterChef: Jureta šokirali oboževalci

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

nu
nu
0 03.01.2022 16:55:59

ROŽMAN v CELJU leti VISOKO! Kakšni cilji? In kako se je dotaknil NEUSPEŠNE zgodbe v MARIBORU!

Martin Metelko
Celjski nogometni prvoligaš je danes tudi uradno predstavil svojega novega trenerja Simona Rožmana, ki se po šestih letih in pol vrača v svoj domači klub.

Kot je danes povedal po trenerski turneji v Domžalah, na Reki in nazadnje v Mariboru, se je v Celju v tem času marsikaj spremenilo na boljše, zato se veseli novega izziva.
"Odkar me ni bilo, je klub naredil ogromen preskok. Po prvih občutkih gre za izjemno urejeno sredino z zelo jasnimi cilji, odgovornostmi in kompetencami. V tem projektu se zagotovo vidim in s svojimi sodelavci ter znanjem želim fantom pomagati, da uresničimo vse cilje, ki so pred nami," je dejal Rožman, ki ga veseli tudi ambicioznost vodstva kluba.
Kljub mladosti ekipe si tudi osebno želi dolgoročno klub pripeljati na mesta, ki peljejo v Evropo, pri tem pa ne zgolj sodelovati v kvalifikacijskem delu, pač pa si postaviti tudi cilj, da bi tam tudi dobro nastopili. Ob tem se zaveda velike odgovornosti, ki je pred njim, še posebej, ker bo deloval v domačem okolju, zaradi česar je njegova motivacija še toliko večja.
Rožman se je s Celjani v svojem prvem trenerskem mandatu med letoma 2014 in 2015 uvrstil v finale pokalnega tekmovanja, v državnem prvenstvu pa se zavihtel na drugo mesto. Podobnih izzivov se ne boji, a vse skupaj za njihov dosego čaka veliko dela, po eni strani kar se tiče igralskega kadra, pa tudi odnosa na igrišču.


"Tudi v tej sezoni je klub še vedno aktiven v obeh tekmovanjih. V pokalu se je uvrstil v polfinale, v ligi pa razlike tudi niso tako velike za kakšen vidnejši skok na lestvici," je dejal Rožman in napovedal tudi nekatere okrepitve, vendar o imenih za zdaj še ni želel govoriti. Je pa povedal, da bo v njegovem strokovnem štabu kot prvi pomočnik Aleš Kačičnik, iz nogometne šole prihaja Darko Bojović, ostali člani štaba pa ostajajo bolj ali manj isti kot doslej.
Rožmana so si v celjskem klubu zelo želeli na trenerskem mestu, kar je potrdil tudi direktor kluba Valerij Kolotilo, ki verjame, da gre v tem trenutku za najboljšega trenerja v Sloveniji. Ker gradijo najboljšo ekipo, so želeli tudi njega, zato so čakali, da se izteče njegova dosedanja pogodba. Za zdaj je ta podpisana za leto in pol, a je Kolotilo za šalo dejal, da je potni list novega stratega pri njem, tako da ga ne bodo zlahka izpustili iz rok.
Po uspešnem vodenju hrvaške Rijeke med letoma 2019 in 2021 se je marca lani vrnil v Slovenijo kot prvi mož stroke Maribora, a za okus najtrofejnejšega slovenskega kluba ni bil preveč uspešen. Kljub temu Rožman ne meni, da je zanj to korak nazaj v karieri. Kot je brez pretiranih besed odšel iz štajerske prestolnice, o razlogih tudi danes ni želel pretirano govoriti.
"Ne bi se pretirano oziral nazaj. Ta zgodba je za mano. Mislim, da smo tudi v Mariboru naredili ogromno delo, glede na obdobje, v katerem sem tja prišel, in kaj se je dogajalo po mojem odhodu. So pa zagotovo tam bile stvari, ki so me motile, zato sem se v nekem trenutku tudi umaknil. Mariboru želim vse najboljše, moje misli pa so zdaj dokončno v Celju," je dejal Rožman.
Celjske nogometaše zdaj čakata dva tedna priprav doma, nato pa odhajajo na priprave v Turčijo. V tem času bodo izpopolnili svoje vrste, tam kjer so zaznali pomanjkljivosti, odigrali bodo šest ali sedem pripravljalnih tekem ter nestrpno čakali na spomladanski del sezone.

Članki iz rubrike