nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ro
ro
1 22.12.2021 13:43:04

SLAVIŠA STOJANOVIĆ znova v slovenskem klubskem nogometu? ŠPORTNI DIREKTOR pojasnjuje …

alesfevzer.com
Bi se utegnil ljubljanski strokovnjak vrniti na kraj zločina?

Domžalčani se bodo znova zbrali 3. januarja in začeli priprave na spomladanske izzive, v zraku pa že nekaj časa visi vprašanje, kdo bo ekipo popeljal na prvi trening v letu 2022. Bo to še naprej Dejan Djuranović ali vendarle kdo drug? Je medtem ta negotovost morda odpravljena? "Zakaj bi bila to negotovost?" se je odzval Matej Oražem, toda seveda je zelo dobro vedel, kaj smo imeli v mislih. Namigovanja, da naj bi se ob Kamniško Bistrico vrnil Slaviša Stojanović, je zelo težko preslišati. "Če se bomo odločili za kakršnikoli spremembo, bomo o tem obvestili javnost. Opravljamo svoje delo. Delamo analize in delno pripravo na začetek zimskih priprav, drugih informacij ni. Če bodo, bomo to sporočili, bolj ali manj pa gre za govorice," je športni direktor dvakratnih prvakov ohranil diplomatsko držo.
Se torej v smeri vrnitve strokovnjaka, ki je pisal klubsko zgodovino, ne dogaja nič oprijemljivega? "Ne, nič se ne dogaja v tej smeri," je odvrnil Matej Oražem in nadaljeval: "Najprej moramo opraviti analizo preteklega obdobja, kaj je bilo v redu, in predvsem, kaj ni bilo. Ter narediti načrt, kako določene zadeve izboljšati in jih potem tudi uresničiti. Nas pa čaka veliko dela, ker imamo marsikaj za popraviti. Tako glede igre kot z vidika kadrovanja, da bi sestavili zasedbo, ki bi dosegala želeno raven igre in rezultatov."
In če danes potegnemo črto pod preteklih 12 mesecev, kaj ostane pod njo? "Govorimo lahko o jesenskem delu sezone. Ne vem, če ima smisel ozirati se bolj nazaj. V Evropi smo svoje naredili. Z igrami sicer nismo blesteli, a rezultatsko smo bili optimalni oziroma zelo dobri. Vse drugo, z izjemo pokalne preizkušnje z Mariborom v Ljudskem vrtu, pa je bilo pod želeno ravnijo. In mislim, da nam je to vsem jasno, ampak ni problem samo to. Problem je tudi to, da smo se malce oddaljili od tega, da poskušamo uveljavljati mlade moči in da smo odvisni od domačih, slovenskih igralcev. Da je rezultat podpovprečen, je dodatna oteževalna okoliščina. Vse skupaj nas čaka kar nekaj dela. Prav tako moramo urediti nekatere stvari, ki se nam med koronskimi sezonami kar vlečejo, tudi kadrovske. Na tem področju bo treba biti malce bolj aktiven, hkrati moramo kakovostno izkoristiti prihajajoče priprave. Postavljali bomo namreč temelje za vse leto, dejansko nas čaka zelo veliko dela," je še povedal Matej Oražem.

722-2-3-orazem
Martin Metelko



Članki iz rubrike