sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
1 17.12.2021 18:18:30

HAJDUK našel PODRUŽNICO v SLOVENSKEM PRVOLIGAŠU, TA bo postal 'HAJDUK 2'! Želi v Evropo ...

hajduk.hr
Kaj pa tole?

Hrvaški velikan Hajduk je v Sloveniji našel svojo novo podružnico, in sicer je podpisal pogodbo s slovenskim prvoligašem Radomljami. Oba kluba sta danes na legendarnem Poljudu podpisala pogodbo o sodelovanju. Tri leta z možnostjo podaljšanja še za tri. 

Sodelovanje med Hajdukom in Radomljami se bo začelo že januarja, v Radomlje se seli pomočnik športnega direktorja Hajduka Andro Fistonić, ki bo imel do poletja vlogo športnega direktorja mlinarjev. V načrtu je, da bo Hajduk vsako leto poslal minimalno pet nogometašev v Radomlje, Splitčani pa želijo iz Radomelj narediti slovenski klub, ki se bo redno uvrščal v evropske kvalifikacije. 

"Ena od strateških iniciativ je bilo iskanje partnerskega kluba in to nam je uspelo. Vrednote, ki jih negujemo, smo prepoznali v Radomljah, oni nam bodo služili kot platforma za razvoj naših mlajših igralcev in strokovnjakov. Res sem srečen, ker smo našli takšnega partnerja, ki bo od nas dobil logistiko. Ob tem smo se potrudili, da imajo Radomljani svojo neodvisnost, vendar na Hajdukov pogon. To je nadaljevanje procesa, ki smo ga začeli z ukinitvijo B ekipe," je dejal predsednik Hajduka Luka Jakobušić. 

hajduk radomlje
Facebook
Pogodbo je v imenu Radomelj podpisal predsednik kluba Matjaž Marinšek, ki je v Split prišel skupaj z direktorjem Metodom Cerarjem. "Nikomur ne zamerim, ker ne poznate Radomelj, majhnega kraja zraven Ljubljane. Naravno je, da mi najdemo Hajduk, ne Hajduk nas. Vsi smo gledali Velo misto in Slovence v Hajduku, vse uspehe Splitčanov. Zadovoljen sem in štejem si v čast, da smo podpisali pogodbo, to je lahko 'win win' situacija za Hajduk in Radomlje. To je začetek neke nove poti. poskušali smo z Liverpoolom, dve leti je njihov predstavnik bil v Radomljah, toda nismo se našli. Prepričan sem, da bomo lahko s Hajdukom magnet za mlade igralce. Kar se tiče igralcev, ki bodo prišli iz Hajduka, za začetek sta to vezist in bočni nogometaš," je ob podpisu pogodbe dejal Matjaž Marinšek. 

Sodelovanje med Hajdukom in Radomljami je pojasnil tudi športni direktor Splitčanov Mindaugas Nikoličius: "Imeli smo nekaj opcij v nekaj državah, toda Slovenija nam najbolj odgovarja. V Radomljah že imamo svojega igralca, Ivana Šarića. Želimo, da najprej Radomlje obstanejo v ligi in da kasneje igrajo tudi v evropskem tekmovanju. Imamo visoke cilje tako za Hajduk kot za Radomlje." 

Značke: hajduk, radomlje

Članki iz rubrike