Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

klemen bostjancic Necenzurirano

Kdo pri Boštjančiču želi pred javnostjo skriti...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 17.12.2021 13:39:55

ŠKANDAL! SRAMOTA! Zaradi hudega SPODRSLJAJA navijači ogorčeni in od kluba zahtevajo ... (FOTO)

Profimedia
Ekipa iz Bergama, za katero igra tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, si je v sodelovanju s športnim opremljevalcem privoščila nedopustno napako.

Atalanta je objavila prav poseben dres, v katerem bodo Jojo in soigralci zaigrali na jutrišnji domači tekmi z Romo. Dresi za posebno 'božično' priložnost naj bi bili v omejeni količini dragocen suvenir za navijače, vendar visoka cena 145 evrov po škandaloznem razkritju še kako bode v oči. Kdo bi želel plačati takšno ceno za dres - z napako. In to napako, ki navijače izjemno boli. Športni opremljevalec Joma je namreč na dres natisnila silhueto, ne Bergama, ampak - Torina!?!

Navijači so šokirani in obenem besni. Prepričani so, da se je klub osramotil. Zahtevajo, da takoj zaustavi prodajo dresov.

atalanta dres

torino
Silhueta Torina

bergamo
Silhueta Bergama


Odzval se je tudi klub: "Joma Sport poudarja, da je silhueta mesta na božičnem kompletu dresov Atalante predstavlja Bergamo in nobenega drugega mesta. Kot pravijo gre za stilizacijo, tako nekatere podrobnosti ne ustrezajo običajni sliki. Mi verjamemo, da na silhueti vendarle obstaja precej podrobnosti, ki ustrezajo panorami Bergama. S tem, ko smo na dres uvrstili mesto, smo želeli posebej poudariti na elemente Bergama, saj ima pri nas posebno pozornost. To je navsezadnje humanitarni projekt. Naj dodamo, da se ni oglasil niti en medij, niti lokalni, ne nam ne Jomi, da bi pridobil dodatne informacije o podrobni silhueti mesta. Polemika se je začela na družbenih omrežjih, kjer se širijo napačne informacije."

No, več kot očitno je, da je na dresu Atalante silhueta Torina - s prepoznavno zgradbo Mole Antonelliano, najvišjo muzejsko zgradbo na svetu. Prikazana je na italijanskem kovancu za dva centa, obenem gre za najvišjo nearmirano opečno zgradbo nas svetu.

atalanta dres 1

torino 1
Torino s prepoznavno zgradbo Mole Antonelliana.

Članki iz rubrike