mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ro
ro
8 07.12.2021 11:39:19

Oglasil se je ZLATKO ZAHOVIĆ: Jaz v DINAMU? Pripravljen sem na NASLEDNJI KORAK, a le pod ENIM POGOJEM ...

alesfevzer.com
Bi se dvojec, ki je z vijoličastimi delal čudeže, utegnil preseliti v Maksimir?

Vrh prvoligaške lestvice pri južnih sosedih ima nevsakdanjo podobo. Vodi Rijeka pred Osijekom, tretji je Hajduk in šele na četrtem mestu Dinamo; dozdajšnji absolutni hrvaški vladar za zasedbo z Rujevice ob tekmi manj zaostaja pet točk. Po nedeljskem porazu na večnem derbiju so se na Maksimirju kakopak prižgali vsi alarmi.

Po pokalnem porazu z Rijeko je odstopil Damir Krznar, ki ga je na vroči klopi nasledil Željko Kopić, toda šok terapija ni prinesla želenega kratkoročnega učinka. Prinesla je še en boleč poraz, Hajduk je v nedeljskem velikem derbiju ob odlični podobi osvojil Maksimir ter še poglobil zagrebške rane. Bolj ali manj je jasno, da je vodja mladinske šole modrih le začasna rešitev do konca jeseni, medtem pa so kajpada vroča ugibanja o tem, kdo bo serijske prvake popeljal na začetek zimskih priprav.


Da je bil Matjaž Kek želja Zdravka Mamića, ki je tudi z razdalje alfa in omega kluba, ni skrivnost, vendar je od petka tudi uradno jasno, da bo mariborski strokovnjak nadaljeval svoje poslanstvo z izbrano vrsto. Ponedeljkovo jutro pa je postreglo z novim slovenskim scenarijem. Portal germanijak.hr je 'spustil bombo', da naj bi bil med kandidati za trenerja Darko Milanič. Ampak to še ni vse, še zdaleč ne. Po teh navedbah naj bi znova združil moči z Zlatkom Zahovićem v vlogi športnega direktorja, s katerim sta delala čudeže v Ljudskem vrtu.
To je kakopak razburkalo nogometno javnost tako na sončni strani Alp kot pri sosedih. Primorski strokovnjak, ki je v zadnjem krogu ciprskega prvenstva s Pafosom osvojil točko na gostovanju pri Apoelu, vsega skupaj ni želel komentirati. Pričakovano. Ohranil je korektno držo do svojih delodajalcev, Zlatko Zahović pa je v drugačni vlogi. Je prost. "Brez komentarja," je bil ob našem telefonskem klicu prvi odziv najboljšega strelca slovenske izbrane vrste. In tudi edini. V pogovoru za Jutarnji list je bil precej bolj konkreten.
"Ne bi rekel, da je to zdaj najbolj realna možnost. Oziroma mi je v tem trenutku težko povedati kaj več," je dejal uvodoma ter v nadaljevanju razblinil ugibanja o tem, ali je sploh pripravljen prekiniti upokojitev in se vrniti v nogometni svet. "Skoraj dve leti sem zunaj pogona, pripravljen sem na naslednji velik izziv v karieri. V Mariboru smo se pošteno izčrpali, se iztrošili. V domačem mestu smo gradili zelo ambiciozen projekt, uspeli so nam zgodovinski dosežki. Čustveno smo se izpraznili. Zdaj želim naprej, a le pod enim pogojem – zanimajo me velike stvari!"
Je takšna stvar Dinamo? Matjaž Kek je raje izbral nadaljevanje reprezentančne poti. "Rekel sem mu, da se Dinama ne zavrača, toda odločil se je, kot se je. Zame Dinamo ni le velika stvar, ampak je 'top'. Klub je vrh. Bil je in bo znova, še preden se bodo njegovi konkurenti streznili od zanosa, v katerem živijo. Moram priznati, da mi kot spremljevalcu z distance ni ravno jasna evforija Hajduka, Rijeke in Osijeka. Dinamo je še vedno premočan," je povedal Zlatko Zahović, ki ga trenutna modra kriza pretirano ne preseneča. "Dinamo je prebil plafon pričakovanj. Nerealno je pričakovati, da bi nenehno prevladoval v ligi, lovil pomlad v Evropi in hkrati deloval kot razvojni klub, ki vzgaja in drago prodaja igralce. Toda videli boste, da se bo ekipa zelo hitro vrnila na nekdanjo raven," je prepričan nekdanji športni direktor Maribora.
In morda bodoči Dinama? Tega v tem trenutku ni mogoče napovedati niti s pomočjo vedeževalske krogle, prav tako nismo izvedeli, ali so predstavniki zagrebškega kluba z njim sploh navezali stik. Smo pa izvedeli, da se je pripravljen vrniti. Za velike stvari. V slovenski klubski 'rudnik' očitno nič več, po letih delovnega kombinezona pod Kalvarijo ga v zrelejših letih mika le še kravata ...

Članki iz rubrike