tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

Tatjana Mihelj Odkrito.si

Za koga boste navijali na MMS? To so letošnji ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

ba
ba
1 07.12.2021 10:56:17

Vitesse želel tekmo z Muro PRESELITI, zgodilo pa se bo nekaj POSEBNEGA. Tam kot AC/DC, Bruce Springsteen, Madonna ...

Domen Jančič
Sobočane čaka v četrtek zadnja tekma v konferenčni ligi.

Po nadvse pomembni prvenstveni zmagi nad Taborom, s katero so se (vsaj začasno) povzpeli na tretje mesto na lestvici, so muraši misli usmerili v naslednji evropski izziv. V četrtek jih v zadnjem krogu skupinskega dela konferenčne lige čaka še gostujoči obračun z Vitessejem, ki je za Nizozemce izjemnega pomena. S Tottenhamom se borijo za drugo mesto v skupini G, obetala se je spektakularna kulisa, toda čudoviti stadion GelreDome v Arnhemu, ki sprejme nekaj več kot 20 tisoč gledalcev, bo sameval. Zaradi covid ukrepov bodo tribune prazne.

"Zelo smo razočarani, ker moramo spet igrati brez svojih navijačev," je dejal Pascal van Wijk. "V tako pomembni tekmi, v kateri je vložek zelo velik, bi lahko še kako dobro unovčili njihovo podporo," je pristavil generalni direktor Vitesseja in razkril, da so v klubu razmišljali o tem, da bi tekmo prestavili v sosednjo Nemčijo. "Resno smo se spogledovali s takšno možnostjo, vendar je kmalu postalo jasno, da to ni izvedljivo. Žal nam ne preostane drugega, kot da se sprijaznimo z razmerami. Močno upamo, da nas bodo navijači podpirali iz svojih domov, da bi se iz težke skupine uvrstili v naslednjo fazo tekmovanja. Fantastično bi ga bilo nadaljevati – z navijači na tribunah."
Za Anteja Šimundžo in njegove varovance takšna kulisa kajpada ne bo novost, v koronskih časih so se na to navadili, a vendarle bodo doživeli nekaj novega. Vse namreč kaže, da bodo igrali v zaprtem prostoru, saj so gostitelji sporočili, da zaradi napovedi precej obilnega deževja predvidevajo, da bodo aktivirali premično streho, ki jo premore sodoben stadion, na katerem je slovenska izbrana vrsta na Euru 2000 odigrala svojo tretjo tekmo; z Norvežani se je razšla brez golov.
Sicer pa je GelreDome tudi prizorišče velikih koncertov. V Arnhemu so med drugim nastopali Bruce Springsteen, Tina Turner, Madonna, AC/DC, Celine Dion, Spice Girls, Paul McCartney, Shakira, Iron Maiden, Rolling Stones, Justin Timberlake in Rihanna.

Gelredome

Članki iz rubrike