stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ba
ba
1 07.12.2021 10:56:17

Vitesse želel tekmo z Muro PRESELITI, zgodilo pa se bo nekaj POSEBNEGA. Tam kot AC/DC, Bruce Springsteen, Madonna ...

Domen Jančič
Sobočane čaka v četrtek zadnja tekma v konferenčni ligi.

Po nadvse pomembni prvenstveni zmagi nad Taborom, s katero so se (vsaj začasno) povzpeli na tretje mesto na lestvici, so muraši misli usmerili v naslednji evropski izziv. V četrtek jih v zadnjem krogu skupinskega dela konferenčne lige čaka še gostujoči obračun z Vitessejem, ki je za Nizozemce izjemnega pomena. S Tottenhamom se borijo za drugo mesto v skupini G, obetala se je spektakularna kulisa, toda čudoviti stadion GelreDome v Arnhemu, ki sprejme nekaj več kot 20 tisoč gledalcev, bo sameval. Zaradi covid ukrepov bodo tribune prazne.

"Zelo smo razočarani, ker moramo spet igrati brez svojih navijačev," je dejal Pascal van Wijk. "V tako pomembni tekmi, v kateri je vložek zelo velik, bi lahko še kako dobro unovčili njihovo podporo," je pristavil generalni direktor Vitesseja in razkril, da so v klubu razmišljali o tem, da bi tekmo prestavili v sosednjo Nemčijo. "Resno smo se spogledovali s takšno možnostjo, vendar je kmalu postalo jasno, da to ni izvedljivo. Žal nam ne preostane drugega, kot da se sprijaznimo z razmerami. Močno upamo, da nas bodo navijači podpirali iz svojih domov, da bi se iz težke skupine uvrstili v naslednjo fazo tekmovanja. Fantastično bi ga bilo nadaljevati – z navijači na tribunah."
Za Anteja Šimundžo in njegove varovance takšna kulisa kajpada ne bo novost, v koronskih časih so se na to navadili, a vendarle bodo doživeli nekaj novega. Vse namreč kaže, da bodo igrali v zaprtem prostoru, saj so gostitelji sporočili, da zaradi napovedi precej obilnega deževja predvidevajo, da bodo aktivirali premično streho, ki jo premore sodoben stadion, na katerem je slovenska izbrana vrsta na Euru 2000 odigrala svojo tretjo tekmo; z Norvežani se je razšla brez golov.
Sicer pa je GelreDome tudi prizorišče velikih koncertov. V Arnhemu so med drugim nastopali Bruce Springsteen, Tina Turner, Madonna, AC/DC, Celine Dion, Spice Girls, Paul McCartney, Shakira, Iron Maiden, Rolling Stones, Justin Timberlake in Rihanna.

Gelredome

Članki iz rubrike