stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
12 05.12.2021 12:48:41

SRAMOTNO! Trener Celja ŠOKIRAL z izjavo po tem, ko naj bi njegov igralec RASISTIČNO UŽALIL Mariborčana

Martin Metelko
S svojo izjavo je dvignil ogromno prahu.

Nogometaš grofov Žan Benedičič naj bi po tekmi med Celjem in Mariborom rasistično užalil vezista vijoličastih Antoina Makoumbouja. V hodniku celjskega stadiona je bilo zaradi tega zelo vroče, športni direktor Maribora Marko Šuler je najprej Benedičiča poklical 'na raport', nato pa vpil nanj. Očital mu je rasistično opazko, ki naj bi jo slišali tudi ostali mariborski navijači. Benedičič se je sicer branil, vendar je športni direktor vijoličastih ostal neomajen, sklicujoč se na priče, ki lahko potrdijo vse skupaj. 

Ali je Benedičič zares rasistično užalil Makoumbouja bodo najverjetneje preverjali pri NZS, če se izkaže, da je vezist Celja zares uporabil neprimerne besede, ga čaka kazen. Po koncu tekme se vprašanju o morebitnem rasizmu svojega varovanca ni mogel izogniti niti trener Celja Simon Sešlar, ki pa je s svojim odgovorom dvignil ogromno prahu.

"Ne vem, nisem bil zraven. Slišal sem konfrontacijo po tej situaciji med Žanom in vodstvom Maribora. Ne vem, ali je to rasistično žaljenje ali samo poimenovanje nekoga, da je temnopolt. Ne bi se spuščal v to, tega nisem slišal, verjamem pa, da ni bilo nič zlonamernega v tej konfrontaciji," Sešlar v nobenem trenutku ni nakazal, da bi Benedičič storil karkoli narobe. Na pripombo, da Makoumbouja po obtožbah Mariborčanov ni imenoval temnopolti, ampak slabšalno 'crni', je dodal: "Okej, sej pomeni isto."

Na vprašanje, ali bo Benedičič, če se izkaže, da je rasistično užalil Makoumbouja, deležen kakšne kazni, odgovoril z zgolj: "Ne vem, kaj je sploh bilo, ne vem, kaj naj bi sploh rekel ..." In na podvprašanje, ali bo, ko bo izvedel, kaj točno se je zgodilo, reagiral, dodal še: "Brezpredmetno je o tem razglabljati. Zagotovo če pride do takšne rešitve, je treba reagirati. Ampak v tem trenutku sploh nočem razmišljati o tem, kaj je bilo. Ko se bo razjasnilo, kaj je bilo, se bomo pogovorili in odreagirali tako, kot mislim, da je prav."

Članki iz rubrike