stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 05.12.2021 12:14:13

KAAAJ? Najbolj nespretno NAMEŠČENA TEKMA je ŠOKIRALA ves nogometni svet (video)

Naravnost neverjeten razplet drugoligaškega prvenstva v Kolumbiji je osupnil vse, ki zdaj obsojajo razplet.

Bilo je enkrat v osemdesetih, ko se je nekaj podobnega zgodilo v jugoslovanskem prvenstvu. Nekateri se še spomnijo, kako so se igralci kar umikali nasprotnim napadalcem, da so se 'pravilno' zložili rezultati v zadnjem krogu. Nekaj podobnega se je zgodilo v boju za napredovanje v prvo kolumbijsko ligo.

Nogometaši Union Magdalene so potrebovali zmago v gosteh pri Llanerosu, obenem so pogledovali k tekmi med Fortalezo in Bogoto, na kateri bi prva morala izgubiti. Imeli so srečo, da je Fortaleza z 2:1 izgubila, vendar so sami na svoji tekmi zaostajali z 1:0. V teku je bil že sodnikov podaljšek, ko se je začel pravi spektakel.


V peti in šesti minuti dodatka je Union Magdalena dosegla dva zadetka in se z veliko, predvsem pa neverjetno zmago uvrstila v družbo najboljših. Zadetka pa sta dvignila ogromno prahu, ne le v Kolumbiji, ampak tudi širše. Igralci Llanerosa so namreč prenehali igrati, umaknili so se in gostom pustili vse. Dogajanje je bilo naravnost bizarno. Bolj jasno, da je šlo za dogovor, za nameščeno tekmo, ne bi moglo biti.

"Sramota! To je škandal!" kričijo kritiki in pozivajo odgovorne, da uvedejo preiskavo. Oglasil se je celo član Juventusa Juan Cuadrado in izrazil da gre za popolno pomanjkanje spoštovanja.

Trener nesrečne Fortaleze, ki je zaradi očitne goljufije ostala praznih rok je celo končal v solzah. Nelson Florez je objokan stopil pred novinarje in dejal: "Ni me sram jokati. Počutim se oropanega. Lahko izgubimo, a ne na takšen način."

Članki iz rubrike